HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

Lääkäriromaani (2008)

af Riku Korhonen

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
363685,458 (2.88)Ingen
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Finsk (2)  Engelsk (1)  Alle sprog (3)
Viser 3 af 3
Kaunis mutta synkkä teos. Päähenkilö Niklas haluaisi parantaa avovaimonsa Innan, mutta parannuskeinoa ei ole. Samalla Niklas lääkitsee itseään viinalla ja lääkkeillä. Teemaa käsitellään mielenkiintoisesti myös harlekiinimaisissa jaksoissa, joissa Nicholas-niminen huippulääkäri operoi potilaitaan.

Kirjan maailmankuva on todella onneton. Kirjaa ei kannata lukea, jos haluaa lohtua tai pitää mukavan mielen. Se kannattaa lukea, jos pitää kauniista kielestä ja hienoista kuvista, haikeasta tunnelmasta. ( )
  KafkaRannalla | Dec 3, 2014 |
Yksi syy miksi luen hyvin vähän suomalaista kirjallisuutta: käännöstyön vaivalloisuuden takia suurin osa moskasta tippuu pois eikä koskaan saavu tänne maailman syrjäkylään. Tätä tosin kehuttiin ainakin Nuoressa Voimassa; onneksi kaiken arvostelun kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä. Eniten olen ehkä eri mieltä kommentin kanssa, että tämä olisi nimenomaan naisten kirja: kaikki naishahmot olivat hajuttomia, mauttomia, normaaleita, oman paikkansa maailmassa löytäneitä, täysin ongelmattomia tai varsin mallikkaasti normaalien ongelmiensa (kuten isän kuolema) kanssa kamppailevia ihmisiä. Lisäksi he olivat kovin ohuita, tosin tämä pätee myös miehiin (ja on lisäsyy sille, miksi en lue kovinkaan paljon kotimaista kaunokirjallisuutta). Miehet, kas kummaa, tahtovat seksiä. Sitä on kirjassa hyvin paljon. Samalla he tahtovat "parantaa" romaanin naiset - ne normaalit ja hyvin maailman kanssa toimeentulevat siis. Kukaan ei kehity mihinkään, tosin litteitä hahmoja on kovin vaikea kehittääkään.

Lisäksi romaani alkoi jokseenkin kokeilevalla tyylillä, joka ontui tosin pahasti, mutta tyyli jäi jonnekin unholaan ja loppuromaani olikin tasaista taaperrusta pillusta toiseen. ( )
  Lady_Lazarus | Apr 4, 2009 |
Esikoisromaaninsa Kahden ja yhden yön tarinoita (2003) tapaan kirja esittää koko joukon väitteitä maailman ja sen osatekijöiden välisistä suhteista. Pohjoiseurooppalaisen kivikylän ruutukaavamaisemiin upotetun tarinan ainekset rakentuvat pääosin aistillisesta jännitteestä, rakkaudesta ja politiikasta. Yhtälailla näiden ytimestä hohkaa myös hukkalämpöä: seksuaalista kylmyyttä, välinpitämättömyyttä ja jopa suoranaista anarkiaa.
Päähenkilöiden, Niklaksen ja Innan, ympärillä vallitsevan kaikkeuden ylläpitäjänä on tuntematon kohtalo, diagnosoimaton sairaus, jonka oireina elehtivät monet ahdistuksen nyanssit. Tasapainoisen olemassaolon perustana ei ole niinkään maailmanjärjestys vaan maailmanparannus. Näiden elementtien ontuvuudesta ja keskinäisestä paremmuuden tavoittelusta syntyvät kirjan dramaturgiset käänteet joiden leikkauspisteissä välkehtii kirjan tumman groteski komiikka. Lääkäriromaani on kertomus rakkaudesta, ihmisen etäisyydestä toiseen; matka, jonka jokainen hylätty tietää olevan jotain aivan muuta kuin pysyvästi läheinen.
Lääkäriromaani on myös kuvaus oman elinympäristönsä rajallisuudesta. Jokaisella teolla on seurauksensa ja seurauksista kannetaan vastuu. Tai ainakin pitäisi kantaa.
Kirjan kieli on pääosin toteavaa, lyhyttä ja suoraa. Hetkittäin Korhosen lauseiden kitkakerroin kuitenkin kasvaa, ja seurauksena on vakuuttavaa todistusmateriaalia suomen kielen eläväisyydestä ja mukautumiskyvystä 2000-luvun lainasanavaateiden täyttämässä kirjallisuusryteikössä. ( )
  LP | Sep 22, 2008 |
Viser 3 af 3
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Information fra den finske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Information fra den finske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Vigtige steder
Information fra den finske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Information fra den finske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
– Kauniissa länsimaisessa naisessa älykkyys on on seksuaalisesti kiihottava piirre. Mutta älä sure, Rachel, niin on tyhmyyskin.
Citater
Sidste ord
Information fra den finske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
(Klik for at vise Advarsel: Kan indeholde afsløringer.)
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Ingen biblioteksbeskrivelser fundet.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Aktuelle diskussioner

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (2.88)
0.5
1 2
1.5
2 1
2.5 1
3
3.5 1
4 2
4.5
5 1

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 206,416,669 bøger! | Topbjælke: Altid synlig