HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

De schat van Beersel (1952)

af Willy Vandersteen

Serier: Spike and Suzy (25), Suske en Wiske (111)

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
622426,240 (3.81)Ingen
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Viser 2 af 2
Een groene vleermuis zaait paniek tijdens een toneelvoorstelling in het kasteel van Beersel. Isidoor, de gids van Beersel, beweert da de vleermuis een spook is en verliest na zijn verhaal een perkament. Als Wiske het wil nemen duikt plots de vleermuis op die het perkament ook te pakken wil krijgen. De vleermuis is geen spook maar een schattengraver die pottenkijkers op afstand moet houden voor Isidoor en zijn broer. Krijgen onze vrienden de schat van Beersel te pakken vóór die twee schurken hem vinden?
  losloper | Nov 6, 2013 |
Tijdens een toneelvoorstelling op de binnenplaats van het kasteel Beersel duikt een gigantische groene vleermuis op en zaait paniek onder de toeschouwers en acteurs. De voorstelling wordt onmiddelijk afgelast. Onze vrienden, die toevallig de voorstelling bijwoonden gaan op onderzoek en treffen er Isidoor, de gids van Beersel. Die beweert, dat de vleermuis een spook is. Tijdens een pilsje vertelt Isidoor de geschiedenis van het kasteel van Beersel en de toedracht over het ontstaan van de vleermuis. Na het gesprek verlaat Isidoor de gelagzaal en verliest hierbij een perkament. Wiske merkt dit en wil het perkament pakken, ziet hoe buiten de vleermuis opduikt om ook dit perkament te bemachtigen. Alles gaat nu vliegensvlug, de vleermuis duikt de deuropening naar binnen en pakt het perkament.
Buiten de gelagzaal ontdekken onze vrienden de schijnbaar neergeknuppelde Isidoor. Lambik snelt de vleermuis achterna. Deze heeft ondertussen zijn vleermuiscape over een agent gegooid en Lambik knokt de agent tegen de grond. Lambik krijgt het bevel zich niet met het onderzoek te bemoeien.
Onze vrienden is het nu wel duidelijk geworden, dat de vleermuis géén spook is, maar een schatgraver, die pottekijkers op afstand wil houden. Lambik, Suske en Wiske kunnen het niet laten en gaan toch weer op onderzoek uit. Ze worden hierbij vergezeld door Priem, de hypnotiseur, die zij in het avontuur met de Tartaarse helm hebben leren kennen. Ze ontdekken dat Isidoor, de gids, dit alles met zijn twee identiek uitziende broers beraamd heeft om rustig naar de schat te kunnen zoeken. Onze vrienden worden opgesloten maar Priem hypnotiseert ze om achter de geheime bergplaats van de schat te komen. Onze vrienden worden wakker in de Middeleeuwen en belanden in een laaiende strijd tussen de Van Withems, de heersers van Beersel, en de Van Cleefs.
Na vele avonturen slagen zij de onderaardse gang naar de verborgen schat te vinden.
Priem haalt hen uit de hypnose en net voor de neus van Isidoor en zijn broers weten ze de schat van Beersel in hun bezit te krijgen. De kriminele broers worden na een onderling gevecht gevankelijk door de politie afgevoerd.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net...
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Mar 20, 2008 |
Viser 2 af 2
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Ingen biblioteksbeskrivelser fundet.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Aktuelle diskussioner

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3.81)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 2
3.5
4 2
4.5 1
5 2

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 206,423,396 bøger! | Topbjælke: Altid synlig