HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

Grillroom Jeruzalem (2011)

af P.F. Thomése

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingOmtaler
324758,380 (3.47)1
Eind vorig jaar reisde P.F. Thomése als lid van een schrijversdelegatie door Israël en de bezette gebieden, met name de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Hij verkeerde daar in het opmerkelijke gezelschap van Rosita Steenbeek, Jan Siebelink en Antoine Bodar. Sceptisch begaf hij zich naar het Beloofde Land, het dichtst beschreven stukje aarde. Het werd een onvergetelijke ervaring, en P.F. Thomése, die eigenlijk helemaal niet van plan was geweest om het zijne aan Israël toe te voegen zette zich na thuiskomst meteen aan het schrijven van "Grillroom Jeruzalem."… (mere)
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

» See also 1 mention

Engelsk (3)  Hollandsk (1)  Alle sprog (4)
Viser 4 af 4
'Lullig' schrijven over iets schandelijks en belachelijks onoplosbaars. Goed zo, Thomése! ( )
  marieke54 | Dec 6, 2014 |
De schrijver reist in het gezelschap van drie andere bekende Nederlanders en een cameraploeg naar Israël en de bezette gebieden. Waarom hij erbij is, weet hij zelf ook niet. Zijn kijk op dit theologisch wespennest is er aanvankelijk een van afstandelijke laatdunkendheid. Maar gaandeweg grijpen de omstandigheden ook deze nuchtere atheïst danig aan en krijgt hij het moeilijk om 'zijn vrijblijvendheid op te kunnen blijven zoeken'. De hele kwestie is 'onverdraaglijk vanwege de onoplosbaarheid. Stap je naar links, dan trap je op de ene partij, doe je gauw een stapje naar rechts, dan heb je de andere partij alweer per ongeluk onder je voet.' Aan te raden lectuur, ook voor degenen die, zoals de auteur, afgestompt zijn door de uitzichtloosheid van de kwestie en bij wie 'Israël tot het soort nieuws behoort dat al sinds-ik-weet-niet-hoe-lang niet meer tot me doordringt.' ( )
  joucy | Jan 21, 2013 |
Ik herken me in de eerdere recensie. Boek gekocht vanwege de ironische stijl en de frisse blik die ik meende te herkennen. Die stijl en frisheid weet de schrijver niet vast te houden. Daardoor 13 in een dozijn verontwaardigd boekje. ( )
  WouterGil | Oct 13, 2011 |
Onder auspiciën van de inmiddels opgeheven organisatie United Civilians for Peace, bezocht de schrijver in gezelschap van Jan Siebelink, Rosita Steenbeek en de priester Antoine Bodar, Israël en de bezette gebieden. Daar de NCRV een tv-uitzending aan dit bezoek wilde wijden reisde er ook een cameraploeg mee.

Dit boekje is een verslag van dit bezoek.
De eerlijkheid gebiedt om te zeggen dat de samenstelling van dit groepje bij mij toch wat hilarische gedachten oproept.

De schrijver probeert om met een zekere ironiserende afstand zijn ervaringen te beschrijven. Aanvankelijk lukt hem dat wonderwel, maar wanneer de groep Gaza bezoekt is de afstandelijke vrijblijvendheid snel ingeruild voor een aangrijpende beschrijving van deze hel op aarde.
Terecht merkt Thomese op dat er iets is in het begrip ‘Israël’ dat de mensen buiten zichzelf van woede brengt. Of je het nu verdedigt of bestrijdt, voor de woede zelf maakt dat geen verschil. Dit is een gebied waar de haat regeert.

Een lezenswaardig boekje, de schrijver heeft een vlotte pen en zijn aanvankelijke afstandelijkheid werkt wel, maar is op den duur niet vol te houden. Je kunt niet als een gespeelde ‘niet-wetende’ deze streek bezoeken.

En ja, dan de andere drie deelnemers: wanneer ik het voor me zie, moet ik weer glimlachen. (helaas de tv-uitzending niet gezien)
Hoe krijg je het bij elkaar ! ( )
3 stem deklerk | Jul 1, 2011 |
Viser 4 af 4
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse

Hæderspriser

Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Vigtige steder
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Op het vliegveld Ben Gurion loop ik Frans Weisz tegen het lijf, wat mij het gevoel geeft dat Israël nog net binnen de grachtengordel valt.
Citater
Sidste ord
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
(Klik for at vise Advarsel: Kan indeholde afsløringer.)
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Eind vorig jaar reisde P.F. Thomése als lid van een schrijversdelegatie door Israël en de bezette gebieden, met name de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Hij verkeerde daar in het opmerkelijke gezelschap van Rosita Steenbeek, Jan Siebelink en Antoine Bodar. Sceptisch begaf hij zich naar het Beloofde Land, het dichtst beschreven stukje aarde. Het werd een onvergetelijke ervaring, en P.F. Thomése, die eigenlijk helemaal niet van plan was geweest om het zijne aan Israël toe te voegen zette zich na thuiskomst meteen aan het schrijven van "Grillroom Jeruzalem."

Ingen biblioteksbeskrivelser fundet.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Aktuelle diskussioner

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3.47)
0.5
1
1.5
2 1
2.5 2
3 3
3.5 2
4 5
4.5 2
5

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 206,986,708 bøger! | Topbjælke: Altid synlig