HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Moedervlekken af Arnon Grunberg
Indlæser...

Moedervlekken (udgave 2016)

af Arnon Grunberg

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
955285,933 (3.18)Ingen
Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suïcide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren. Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum. M'oedervlekken' is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.… (mere)
Medlem:WXC77
Titel:Moedervlekken
Forfattere:Arnon Grunberg
Info:Amsterdam : Lebowski Publishers, 2016.
Samlinger:Dit bibliotek
Vurdering:
Nøgleord:Ingen

Work Information

Moedervlekken af Arnon Grunberg

Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Viser 5 af 5
Heel mooi boek ( )
  Vercarre | Oct 14, 2023 |
Het begin was nog wel leuk, maar daarna had ik niet echt het idee dat er nog ontwikkeling in het verhaal en/of de karakters kwam. De persoon die nog het meest ontwikkelde tijdens het verhaal was de zes maanden zwangere vrouw die later 8,5 maand zwanger was. ( )
  tmrps | Jul 1, 2021 |
Psychiater Kadoke heeft een oude, dementerende (?) moeder die vroeger een vader was maar zich moeder heeft gemaakt na de dood van zijn vrouw en hij neemt als kroon op zijn verkeerde beslissingen een al evenzeer destructieve manipulatieve zelfmultilerende patiente met vele suicidepogingen in huis om 'voor zijn moeder te zorgen' nadat de Nepalese verzorgster is weggelopen die hij in een vlaag van zeldzaam opstekende begeerte/verliefdheid heeft verkracht. Hij is een man met in theorie veel zelfinzicht en juiste ideeen over zijn vak, die zich door de werkelijkheid laat meeslepen in een fuik van onoplosbare problemen. Ik begrijp het gejuich van sommige critici niet goed: mooi geschreven vind ik het niet, een verhaal is het ook niet echt (zeker niet met een afloop) en de meeste slagzinnen blijven niet hangen omdat ik er niet veel in zie, de personages zijn noch overtuigend noch sympathiek. Maar de bizarre uitgangspunten en scènes zijn soms wel goed. ( )
1 stem Harm-Jan | Apr 24, 2017 |
Oscar Kadoke is psychiater, en zorgt erg voor zijn moeder, hij is 42 en gescheiden en volgens mij heeft hij een iets merkwaardige liefdesverhouding met zijn moeder. Zij is eigenlijk zijn vader maar is getransformeerd tot vrouw na het overlijden van moeder. Een patiënt die erg graag dood wil, neemt hij mee naar huis om voor zijn moeder te zorgen, want de Nepalese meisjes die dat deden zijn verdwenen nadat Oscar een avond probeerde te vrijen met Rose. zo vangt Oscar 2 vliegen in een klap, hij houdt het meisje in de gaten en zijn moeder wordt verzorgd. Ik vond het een raar verhaal.
  vuurziel | Jan 2, 2017 |
geestig, filmisch geschreven. Ontwikkelt zch van een nare man, tot een meer betrokken man ( )
  heleenvan | Aug 6, 2016 |
Viser 5 af 5
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse

» Tilføj andre forfattere

Forfatter navnRolleHvilken slags forfatterVærk?Status
Arnon Grunbergprimær forfatteralle udgaverberegnet
Donkers, JanFortællermedforfatternogle udgaverbekræftet
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suïcide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren. Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum. M'oedervlekken' is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3.18)
0.5
1 1
1.5
2 4
2.5
3 6
3.5 1
4 7
4.5
5 1

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 205,352,561 bøger! | Topbjælke: Altid synlig