HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

Gud er norsk : soldatene fra fredsnasjonen

af Aslak Nore

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
6Ingen2,629,234 (3)Ingen
"Med formålet å finne ut om Gud er norsk legger Nore ut på en reise som skal bringe ham fra det flate slettelandet i Nord-Tyskland til ruinene i Sør-Libanon og fjellene i Afghanistan. Nore graver opp ukjente sammenhenger mellom fredsengasjement og militære operasjoner og stiller ubehagelige spørsmål: Kan krig skape fred? Kan fredsengasjement forlenge lidelsene? Til slutt føres leseren til Irak, der forfatteren tvinges til å revurdere sin Norges-kritikk"--Aschehoug.… (mere)
Nyligt tilføjet afKaare_Utmo, onavik, geitebukkeskjegg
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Ingen anmeldelser
Bokas prosjekt er, som undertittelen antyder, å fortelle historien om de norske soldatenes tjeneste i utlandet fra og med Tysklandsbrigaden i etterkrigstidens Tyskland og fram til drapet på Kristoffer Sørli Jørgensen i Afghanistan. [...] Slik leker Aslak Nore med krigen som fenomen, og han forstår ikke at han ikke forstår. Som Goethes Zauberlehrling fekter han med armene, uten å se hvilket helvete på jord for millioner av mennesker han prøver å forsvare.
 
Aslak Nore er en forfatter i uniform, og det er med utgangspunkt i sin egen erfaring fra Telemark Bataljon i Bosnia 1999 at han i boken tar opp til debatt Norges paradokse rolle som fredsnasjon og krigsdeltaker. Gjennom en sjangeroverskridende blanding av journalistikk, historie og personlig reiseskildring gjennomfører han en utenrikspolitisk tidsreise i sporene til fredsnasjonen Norge. [...] Boken vil kunne være en nyttig kilde for norske soldater som verver seg for tjeneste i utlandet. I denne boken for de presentert utenlands-tjenesten i et større perspektiv, og på en informativ og lettlest måte kan de høste kunnskap om aktuelle og historiske konfliktområder samt møte tidligere og nåværende utenlandssoldaters erfaringer.
 
Sterk reiseskildring. Overbevisende debut [...] Nore stiller flere spørsmål enn han gir bombastiske svar: Når er det legitimt for verdenssamfunnet, enten det kaller seg USA eller Nato, å gå til angrep på en annen suveren stat?
 
Gud er norsk blir dessverre aldri hva innledningen lover. Litterært fremstår teksten som unødvendig konstruert, og er ujevn. Innholdsmessig leverer ikke Nore mye mer enn hva de fleste enten er ganske godt kjent med eller selv allerede har tenkt over. [...] Nore har rett og slett ikke nok på hjertet. Det er ikke nok historier. Ikke nok betraktninger. Ikke nok hendelser. Jeg er usikker på om dette er noe Nore kan lastes for. Det kan hende at det rett og slett ikke finnes nok godt stoff om norske soldater til å fylle den boken Nore har ønsket å skrive.
 
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

"Med formålet å finne ut om Gud er norsk legger Nore ut på en reise som skal bringe ham fra det flate slettelandet i Nord-Tyskland til ruinene i Sør-Libanon og fjellene i Afghanistan. Nore graver opp ukjente sammenhenger mellom fredsengasjement og militære operasjoner og stiller ubehagelige spørsmål: Kan krig skape fred? Kan fredsengasjement forlenge lidelsene? Til slutt føres leseren til Irak, der forfatteren tvinges til å revurdere sin Norges-kritikk"--Aschehoug.

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,505,026 bøger! | Topbjælke: Altid synlig