HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

Ontworsteld aan de slavernij; Advocaat van de duivel; Strafexpeditie; Vrouwe van Mellyn

af Reader's Digest

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
117,734,069 (5)Ingen
Nyligt tilføjet afBesselina
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

ONTWORSTELD AAN DE SLAVERNIJ; Booker T. Washington

In dit boek heeft de geniale en onbaatzuchtige neger Booker T. Washington, afkomstig uit het zuiden van Noord-Amerika, zijn levensgeschiedenis neergelegd. Het is een indringend getuigenis van grote bewogenheid en onvoorstelbare daadkracht, dat in de loop van slechts enkele tientallen jaren miljoenen mensen, in Amerika en daarbuiten, tot nadenken heeft gestemd.
In onze tijd, nu het rassenvraagstuk opnieuw in het brandpunt van de belangstelling staat, heeft de boodschap van Booker T. Washington nog niets aan kracht ingeboet, een boodschap die spreekt van opofferingsgezindheid, een vast geloof in christelijke beginselen, een verantwoord optimisme en een onverwoestbaar vertrouwen in de mens, hetzij blank of zwart. Deze man, die in slavernij werd geboren en onder de armoedigste omstandigheden is opgegroeid, heeft zelfs niet geaarzeld zijn gezondheid op het spel te zetten toen het erom ging zijn levensdoel te verwezenlijken: de neger op te heffen uit zijn isolement en hem door middel van praktisch onderwijs voor te bereiden op het leven, hem zelfrespect en respect voor de naaste bij te brengen en hem ervan te doordringen dat arbeid adelt. Wij brengen een eresaluut aan Booker T. Washington, van wie president Roosevelt heeft gezegd: "Ik heb nooit iemand gekend die de woorden van de profeet Micha: 'Wat de Here van u vraagt, niet anders dan recht te doen, en getrouwheid lief te hebben, en ootmoediglijk te wandelen met uw God' zo metterdaad heeft beleden.-

ADVOCAAT VAN DE DUIVEL; Morris L. West

Deze roman over priesters en zondaren (en een zondige priester), van wie er misschien één een heilige is, heeft onmiddellijk bij zijn verschijning sterk de aandacht getrokken en is een der meest verkochte boeken in vele talen geworden. In de pers van alle landen, de neutrale zowel als de katholieke en protestantse, is het als om strijd geprezen, en miljoenen lezers van alle richtingen en denkwijzen hebben ademloos geboeid het verhaal gevolgd van Blaise Meredith, de Engelse priester die, ten dode opgeschreven, naar Zuid-Italië wordt gezonden om een onderzoek in te stellen naar de geheimzinnige Giacomo Nerone, die in zijn laatste woonplaats als een heilige wordt vereerd. Meredith ontraadselt beetje bij beetje het geheim van zijn leven en ontdekt daarbij verrassende en onthutsende waarheden niet alleen over Nerone, maar ook over zichzelf.
Deze spannende roman prikkelt overal tot nadenken en soms tot tegenspraak, maar bevestigt in de eerste plaats dat de waarheid onvergankelijk is.

STRAFEXPEDITIE; Kenneth Roberts

Strafexpeditie is wel de meest aangrijpende episode uit Kenneth Roberts' machtige roman DE WEG NOORDWEST, die speelt in het koloniale tijdperk van Noord-Amerika. De hoofdfiguur, Robert Roiers, een vechtjas zoals de historie er maar weinig heeft opgeleverd, trekt in 1759 bij wijze van vergeldingsmaatregel tegen de Indiaanse nederzetting St.-Franciscus aan de St.-Laurensrivier ten aanval. Rogers' mannen, de Rangers, waren de schrik van de Fransen en zijn Indiaanse bondgenoten in de jarenlange strijd tussen Groot-Brittannië en Frankrijk, toen het erom ging wie op het vasteland van Noord-Amerika de heerschappij zou voeren. Wij volgen hen bij iedere ongewisse stap door een onbekende wildernis, in het aangezicht van
de hongerdood, te midden van verraderlijke hinderlagen, en omringd door een vijand die voor de gruwelijkste wreedheden niet terugdeinst.
Kenneth Roberts brengt een vrijwel in het vergeetboek geraakte periode uit de geschiedenis op tot nieuw leven en doet ons deze titanenstrijd van tweelionderd jaar geleden ademloos volgen.

VROUWE VAN MELLYN; Victoria Holt

Martha Leigh was jong, trots en arm, toen zij als gouvernante op Mount Mellyn kwam, een prachtig landgoed te midden van een uitgestrekt park aan de lieflijke kust van Cornwall. Hoe weinig kon zij' vermoeden dat Mount Mellyn een doolhof van geheime, donkere gangen had, vanwaar zij door verborgen kijkgaten kon worden bespied. En wat wist zij van de sinistere gebeurtenissen die in de herinnering van de bewoners voortleefden ... Allengs echter begon Martha sombere vermoedens te koesteren over de wijze waarop Alice, de vroegere Vrouwe van Mellyn, aan haar eind was gekomen. Maar hoe was het dan te verklaren dat Alice nog steeds in het onheilspellende huis scheen rond te waren? Wanneer Martha ten slotte zelf met de boze geest van Mount Mellyn te maken krijgt en ternauwernood aan een misdadig opgezette valstrik ontsnapt, begint de dramatische ontknoping van dit verhaal, dat even geheimzinnig als romantisch is en zelfs voor de oplettendste lezer vol verrassingen zit.

Bron: Readers Digest Omnibus 20 ( )
  Besselina | Jul 2, 2011 |
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse

» Tilføj andre forfattere

Forfatter navnRolleHvilken slags forfatterVærk?Status
Digest, Reader'sprimær forfatteralle udgaverbekræftet
Holt, Victoriamedforfatteralle udgaverbekræftet
Roberts, Kennethmedforfatteralle udgaverbekræftet
Washington, Booker T.medforfatteralle udgaverbekræftet
West, Morris L.medforfatteralle udgaverbekræftet

Tilhører Forlagsserien

Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Genrer

No genres

Vurdering

Gennemsnit: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,719,549 bøger! | Topbjælke: Altid synlig