HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Web 2.0 : verkon numerologia af Mikko…
Indlæser...

Web 2.0 : verkon numerologia (udgave 2008)

af Mikko Tirronen

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
324,118,705 (3.25)Ingen
Medlem:hepsodus
Titel:Web 2.0 : verkon numerologia
Forfattere:Mikko Tirronen
Info:Helsinki : BTJ, 2008
Samlinger:Dit bibliotek
Vurdering:***1/2
Nøgleord:internet, web, cultural history, cyberculture, just read

Work Information

Web 2.0 : verkon numerologia af Mikko Tirronen

Nyligt tilføjet afviltsu, hepsodus, kuukkeli
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Viser 2 af 2
Nykyhetken muodikkkaita web 2.0 nimellä kulkevia palveluita ihan mukiinmenevästi ja sopivan selkeätajuisesti esittelevä kirjanen. Web 2.0 alkaa pohdiskelulla termin soveltuvuudesta ja paikkansapitävyydestä ja esittelee tunnetuimmat aiheeseen liittyvät uudet "web-villitykset" tai palvelut kuten: Flickr, MySpace, Facebook, Youtube, ym, ym.

Myös käynnissä olevaa kehitystä webissä taustoitetaan kattavasti mm. webin aikaisemman (melko lyhyen) historian valossa ja nykyisiä teknistä kehitystä/ongelmia kuvaillen, niin että lukijalle muodostuu aika hyvä kokonaiskuva aiheesta.

Itse en löytänyt kirjasta kuin muutaman kohdan, joiden paikkanpitävyyteen en ihan usko; usko webissä yleistyneeseen vapaan asiasanoituksen ansiokkuuteen on sinällään ihan ok, luohan internet paljossa muussa hierarkioista vapaita muotoja, sen vahvuus ei kuitenkaan varmaankaan käytännöllisyys (webin luonteeseen kun kuuluu myös että "koskaan ei voi olla varma mitä haetun lisäksi löytyy"), vaan nopeus (webin kollektiivinen voima, aasikin osaa tuottaa assosiatiivisia yhteyksiä vapaan taggingin mukaan).
Samaten en oikein jaksa uskoa "verkkoanarkian" (ja ns piratismin) ihmeellisyyteen ja merkittävyyteen kansalaisia aktivoivana ilmiönä, pikemminkin kyse on vähän samanlaisesta ilmiöstä kuin rintaliivit 70-luvulla tai noidat roviolla keskiaikana; poltettiinpa kumpiakin roviolla miten paljon hyvänsä, aikakaudelle ominaiset asiat olivat silti tulleet jäädäkseen. Toki ilman noita spekulointeja kirja olisi ehkä ollut tylsempää luettavaa.

No, Tirrosen mukaan "...web on verkkosyötteitä, blogeja, mashupeja, kollektiivista älyä, jakamista, tuottamista, yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista". Oli näistä mitä mieltä hyvänsä, niin itse lisäisin listaan vielä tekoälyä, median "tasa-arvoistumista" niin (epä)kaupallisen sisällöntuotannon ja - jakamisen kuin perinteisen uutisoinninkin kannalta, sekä "eräänlaiset" tekno-unelmien tiivistymät ( joita nämä ns. web 2.0 palvelut paljolti ovat). ( )
  hepsodus | Jun 7, 2008 |
Kirjan viimeisissä lauseissa tulee esiin kirjan ydinajatus:
Yliviivaa 2.0. Alleviivaa Web.
Kirjoittaja tahtoo sanoa, että vaikka vuodesta 2004 lähtien on puhuttu Internetin ja World Wide Webin uudesta vallankumouksesta versionimellä 2.0, niin kyseessä on aivan sama mullistus, joka alkoi graafisen selaimen keksimisestä ja leviämisestä laajempaan käyttöön vuonna 1993. Mitään sellaista teknistä tai rakenteellista uudistusta ei ole tapahtunut, joka oikeuttaisi puhumaan uudesta versiosta.

Kuitenkaan kirjoittaja ei väitä, etteikö Web 2.0 -puheessa olisi mitään mieltä tai sisältöä - päinvastoin. Verkossa on muutamien viime vuosien aikana tapahtunut paljon tärkeää sisällöllistä ja toiminnallista uudistumista, josta voi ja pitää puhua. Tärkeimmät Web 2.0:aan liitetyt piirteet ovat: vuorovaikutuksellisuus, sosiaalisuus ja www-pohjaiset sovellukset. Aiemmin verkon toimintamalli oli yksisuuntainen sisällöntuottajilta lukijoille, mutta nykyään verkon käyttäjien keskinäinen vuorovaikutus on moninkertaistunut. Tiedonsiirtonopeuksien kasvu ja tallennustilan halpeneminen ovat mahdollistaneet ohjelmistojen käytön verkossa sen sijaan, että ohjelmat asennettaisiin omalle kotikoneelle. Jos ohjelmistot ja kokonaiset käyttöjärjestelmät siirtyisivät täysin verkkopohjaisiksi, kyseessä olisi todellakin tekninen vallankumous, jolloin henkilökohtaiset koneet tulisivat tarpeettomiksi.

Kirjoittaja mainitsee useita esimerkkejä palveluista, jotka on liitetty käsitteeseen Web 2.0 ja tarkastelee niitä asiantuntevasti ja kriittisesti. Tässä on kirjan paras anti asiaan perehtymättömällekin lukijalle. Tirronen selittää erilaisten palvelujen kuten MySpacen, Flickrin, YouTuben, Ampparit.comin, Facebookin, Second Lifen ja monen muun viime aikoina tiedotusvälineissä esillä olleen palvelun syntyhistorian ja sisällön kansantajuisesti. Hämäränä ilmassa leijuneet oudot käsitteet kuten RSS-syötteet, Ajax, Mashup, pitkä häntä ja MySQL tulevat myös ymmärrettäviksi. Tirronen ottaa kantaa myös kiisteltyihin BitTorrentia (tiedostojen siirtoon tarkoitettu yhteyskäytäntö) käyttäviin palveluihin, joissa tekijänoikeuslainsäädännön alaista materiaalia jaellaan pieninä palasina kotikoneilta toisille. (Uutisissa ollut Pirate Bay on yksi näistä.) ( )
  kuukkeli | May 22, 2008 |
Viser 2 af 2
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3.25)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4
4.5
5

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,495,645 bøger! | Topbjælke: Altid synlig