HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Skärmhjärnan : hur en hjärna…
Indlæser...

Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda (udgave 2020)

af Anders Hansen

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
231974,956 (4.33)Ingen
Den psykiska oh©Þlsan h©Æller p©Æ att ta ©œver som det stora h©Þlsohotet i v©Ær tid. Ett h©œgt tempo, konstant stress och en digital livsstil med st©Þndig uppkoppling b©œrjar f©Æ konsekvenser f©œr v©Ær hj©Þrna. F©œr hur mycket du ©Þn gillar att kolla bildfl©œdet p©Æ instagram, nyheterna i mobilen eller filmer p©Æ plattan, ©Þr din hj©Þrna inte anpassad till det som dagens samh©Þlle f©œr med sig. Den ©Þr helt enkelt i osynk med v©Ær tid!Men det betyder inte att du st©Ær maktl©œs och att det saknas l©œsningar med lite mer kunskap om hur hj©Þrnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den m©Þnskliga hj©Þrnan ©Þr skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer h©Þnsyn. S©Æ f©œlj med p©Æ en sp©Þnnande resa och f©Æ en helt ny bild av det som h©Þnder och sker i ditt huvud!… (mere)
Medlem:Shutterking
Titel:Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
Forfattere:Anders Hansen
Info:[Stockholm] : Bonnier fakta, [2020]
Samlinger:Dit bibliotek
Vurdering:
Nøgleord:U

Work Information

Skärmhjärnan hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade deprimerade och ångestfyllda af Anders Hansen

Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Lite kluven här tbh. Ibland tycker jag Anders Hansen presenterar olika undersökningar på ett sätt så att jag inte riktigt fattar hur de stödjer det han säger, men jag vet inte om det är för att han förenklat saker och ting, som han ändå påpekar i slutet. I don't know. Ibland blir den även lite väl alarmistisk.

At the same time ... så tror jag verkligen på det här. Först och främst stenhårt på att löpning är lösningen på allt, det är sen gammalt, men jag har börjat fundera mer på min relation till min telefon. I somras vandrade jag i fyra dagar och även om det fanns taskig mottagning valde jag körde fyra dagar helt off grid. Det var fucking amazing, vilket får mig att låta som nån jävla hippie, men förutom några kompisar som jag saknade att ha kontakt med var det för jävla gött att bara slippa stressa över att konstant hålla mig uppdaterad på alla sociala medier. Jag har liksom vägrat fatta att jag har problem med det innan.

Sen dess har jag blivit lite bättre (men far from perfekt, jag blir fortfarande distraherad av telefonen när jag bingear Netflix t ex), bland annat har jag börjat ladda telefonen i ett annat rum än där jag sover (jag använder min smartwatch som alarm. Det är så jävla nice att vakna av något som bara vibrerar på handleden istället för något som låter ashögt och skrämmer livet ur en, kan rekommendera) och även om jag går och lägger mig samma tid som innan sover jag typ en halvtimme mer per natt nu eftersom jag fucking går och lägger mig istället för att slösurfa när jag gått och lagt mig.

Så jag vet inte. Ibland kanske den är shady med sin relation till vetenskap och lite alarmistisk, men jag tror fan på det här. ( )
  upontheforemostship | Feb 22, 2023 |
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Den psykiska oh©Þlsan h©Æller p©Æ att ta ©œver som det stora h©Þlsohotet i v©Ær tid. Ett h©œgt tempo, konstant stress och en digital livsstil med st©Þndig uppkoppling b©œrjar f©Æ konsekvenser f©œr v©Ær hj©Þrna. F©œr hur mycket du ©Þn gillar att kolla bildfl©œdet p©Æ instagram, nyheterna i mobilen eller filmer p©Æ plattan, ©Þr din hj©Þrna inte anpassad till det som dagens samh©Þlle f©œr med sig. Den ©Þr helt enkelt i osynk med v©Ær tid!Men det betyder inte att du st©Ær maktl©œs och att det saknas l©œsningar med lite mer kunskap om hur hj©Þrnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den m©Þnskliga hj©Þrnan ©Þr skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer h©Þnsyn. S©Æ f©œlj med p©Æ en sp©Þnnande resa och f©Æ en helt ny bild av det som h©Þnder och sker i ditt huvud!

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (4.33)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 4
4.5
5 2

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 202,660,376 bøger! | Topbjælke: Altid synlig