HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

De planeetvreter

af Willy Vandersteen

Serier: Suske en Wiske (339), Spike and Suzy (365)

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
1311,523,207 (3.5)Ingen
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Na opnieuw gelezen te hebben de review aangepast.

Over de nieuwe Suske en Wiske. Beetje teleurstellend. Waarom?

Ten eerste is het grote formaat gewoon vervelend.
Het verhaal is weer een pagina korter, inplaats daarvan krijgen we nu een kennismakings-pagina die meteen begint als volgt: Suske is supercool! Ho eens even, Suske is gewoon een normale jongen hoor!

De pagina indeling is storend, op sommige bladzijde zijn geen stroken meer te zien maar een bladvullende tekening met hier en daar een kader. Suske en Wiske als kranten strip is dus ook verleden tijd. Maakt het erg onrustig. Geef mij maar de gewone strake layout, niet van dit schreeuwerige.
Kijk maar eens hoe Wiske haar "nieuwe" figuur getekend is in strook 4. Laten we zeggen dat het anatomisch niet geheel juist is.
Verder is er niet consequent gewerkt. Op alle tekeningen met schilderijtjes aan de muur zijn alleen lijstjes getekend, PC of TV die op het ene plaatje wel iets op het beeld laat zien en op de andere zwart zijn. Sommige bladzijde zijn geen stroken meer te zien maar tekening blad vullend met hier en daar een kader.

De kleine aanpassingen aan de personages vindt ik niet altijd even sterk. Jerom heeft nu meer een vierkant baardje met stoppels, maar lijkt minder gespierd. Lambik ziet er gewoon raar uit, met zijn grote snor. Maar Wiske stelt het meest teleur. Ok, ze hebben haar meer heupen gegeven en borstjes zodat ze meer op de huidige meisjes van die leeftijd lijkt. Maar haar gezicht is bijna exact hetzelfde als die van Suske. Op sommige plaatjes kun je niet eens herkennen of het om Suske of Wiske gaat, belachelijk.

Ook wordt de Gyronef vervangen door een nieuw model, wat waarschijnlijk ook veel mensen tegen de borst zal stuiten (ik vindt het nieuwe model trouwens wel mooi). Wat de modernere kleren betreft: Sommige mensen zeggen dat deze kleren allang uit de mode zijn. Ze lopen dus gewoon achter de feiten aan.

Verder was het een flinterdun verhaal, met heel weinig humor. De planeetvreter zelf ziet er heel tof uit, maar is helaas gewoon een zwerm kevertjes (die om 1 of andere vage rede water nodig hebben om zich te vermenigvuldigen). Ik had gehoopt op zwarte materie of een oer-oud ruimte monster. Al met al, een zwak nieuw begin voor de serie.


kan er niet meer voor geven dan 3 sterren.

View all my reviews ( )
  EdwinKort | Oct 18, 2019 |
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse

Belongs to Series

Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Genrer

No genres

Vurdering

Gennemsnit: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,711,414 bøger! | Topbjælke: Altid synlig