HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

Het Beste Boek 109: De opvoeding van Kleine Boom / De grote brug / Geen uitweg mogelijk / De stilte van het noorden (1983)

af Readers Digest

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
215,247,133IngenIngen
Nyligt tilføjet afBesselina
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

DE OPVOEDING VAN KLEINE BOOM; Forrest Carter

Forrest Carter was een vijf jaar oude wees, toen hij in de jaren dertig in de bergen van Tennessee kwam te wonen, bij zijn Cherokeegrootouders. Zij noemden hem Kleine Boom. Het relaas van de opvoeding van Kleine Boom is realistisch en ontroerend. Het bereikt een climax wanneer hij, na een kort en moeilijk verblijf in een schijnheilig, confessioneel weeshuis, terugkeert om de bitterzoete pracht van zijn grootouders' ouderdom te delen. Dit opmerkelijke, waar gebeurde verhaal laat ons delen in de liefde en de simpele natuurlijke wijsheid, die de erfenis vormden van een uitzonderlijke jeugd.

DE GROTE BRUG; Richard Martin Stern

Het hele project had Sam Taylor al vanaf het begin niet lekker gezeten, maar zijn baas, de oude Wilt Ross, was vastbesloten een brug te bouwen over de ontzagwekkende diepten van het Tanoravijn. Natuurlijk, Ross kwam tegenwoordig niet vaak meer achter zijn bureau vandaan. Hij had niet de kracht gevoeld van de wind die een helikopter kopje liet duikelen, of een constructiewerker van een dwarsbalk de vergetelheid van de woeste rivier, daar ver beneden, in liet tuimelen. En evenmin had hij weet van het boze gemompel in de straten van Tano als het project ter sprake kwam. Maar er viel niet meer aan te ontkomen, en terwijl de problemen zich opstapelden, zette Sam er zich, zij het met tegenzin, voor in dat zijn firma haar verplichtingen nakwam. Met behulp van opzichter Jud Wilder en de steun van een invloedrijke veefokker uit de buurt en diens dochter, slaagde Sam er ten slotte in de bouw van de brug — tegen zijn eigen aanvankelijke onwil in — door te zetten en het project te redden.

GEEN UITWEG MOGELIJK; Joseph Hayes

"Ik houd van je", had Donald tegen Brenda gezegd voor ze het huis uitrende. "Vergeet dat nooit. De rest is niet belangrijk." Donald had het mis. Een leven zonder angst was belangrijk. Haar eigen gemoedsrust was belangrijk. En natuurlijk haar zoontje Toby, die doodsbang was voor zijn vaders onbeheerste woedeuitbarstingen. Een uitweg. Ze moest een uitweg zien te vinden! Maar voor Brenda Forrest en Toby en voor de vrienden die hun vol liefde onderdak boden, was de lange nacht van angst nog maar net begonnen. Want Donald was vastbesloten Brenda op te sporen. Haar terug te halen. En wee degene die hem daarbij in de weg stond! Een huiveringwekkende en adembenemende psychologische thriller.

DE STILTE VAN HET NOORDEN; Olive A. Frederickson met Ben East

De aantrekkelijk, vermetele, roodharige Olive Fredrickson was als het ware geschapen voor een leven vol avontuur. Als dochter van een pionier in westelijk Canada trouwde ze op negentienjarige leeftijd met een jonge jager, en twee jaar later was ze met hem op trektocht in het ijzige noorden. Toen de hongerdood dreigde maakten zij en haar echtgenoot te zamen met hun dochtertje bij een temperatuur van veertig graden onder nul een nachtmerrieachtige tocht van negentig kilometer naar de bewoonde wereld. Dit was slechts één ervaring in een leven dat rijk was aan belevenissen die een ieder de haren te berge zouden doen rijzen — zoals de brand die noodzakelijke levensbehoeften vernietigde, het ongeluk met het geweer dat haar bijna blind maakte, of een van haar ontmoetingen met woeste beren. Na de dood van haar echtgenoot was ze op zesentwintigjarige leeftijd gedwongen voor haarzelf en haar drie kleine kinderen de kost te verdienen. Dat lukte haar met de vindingrijkheid en het goede humeur waarvan de bladzijden van haar boek getuigen. De Stilte van het Noorden getuigt van iets dat steeds zeldzamer wordt divisie een leven aan de grens van de bewoonde wereld. De hier beschreven gebeurtenissen zijn niet zo lang geleden voorgevallen, en toch zijn ze, alsook de mensen wie ze overkwamen, reeds een deel van een verdwijnende werkelijkheid. Mevrouw Fredrickson ziet met dankbaarheid en verbazing terug op haar jaren in een prachtig, schrikaanjagend land.

Bron: Readers digest 109
  Besselina | Jun 22, 2013 |
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse

» Tilføj andre forfattere (1 mulig)

Forfatter navnRolleHvilken slags forfatterVærk?Status
Digest, Readersprimær forfatteralle udgaverbekræftet
Carter, Forrestmedforfatteralle udgaverbekræftet
East, Benmedforfatteralle udgaverbekræftet
Frederickson, Olive A.medforfatteralle udgaverbekræftet
Hayes, Josephmedforfatteralle udgaverbekræftet
Stern, Richard Martinmedforfatteralle udgaverbekræftet
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Genrer

No genres

Vurdering

Gennemsnit: Ingen vurdering.

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,232,589 bøger! | Topbjælke: Altid synlig