HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Tills vingen brister : en bok om Jussi…
Indlæser...

Tills vingen brister : en bok om Jussi Björling (udgave 2002)

af Yrsa Stenius

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
1911,140,450 (3)Ingen
Biografi om operasångaren Jussi Björling (1911-1960), dalmasen som blev en av 1900-talets mest hyllade tenorer. Om livet och karriären samt en psykologisk studie av hans öde, att vara född till underbarn.TPB:s talboksannotation: Personligt vinklad biografi över Jussi Björling, 1911-1960. Det är en bok om ett stort konstnärskap och ett mänskligt drama: ödet att vara född med en stor begåvning. Förf. analyserar sambanden mellan Jussis storhet som sångare, den tyranniske faderns tidiga träning och Jussis senare svåra privatliv och alkoholism. Den tryckta bokens CD-skiva med sånger ingår i talboken.… (mere)
Medlem:helices
Titel:Tills vingen brister : en bok om Jussi Björling
Forfattere:Yrsa Stenius
Info:[Helsingfors : Söderström], 2002
Samlinger:Dit bibliotek
Vurdering:****
Nøgleord:Jussi Björling, biografi, alkohol, opera

Work Information

Tills vingen brister : en bok om Jussi Björling af Yrsa Stenius

Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Under en tid nu har jag gått omkring och känt att jag inte vet tillräckligt om Jussi Björlings liv. I princip bara detta: en stor tenor, som sjöng på Metropolitan, kom från Stora Tuna och han söp. Men hur kan man - när man är så framgångsrik och hyllad - låta alkoholen ta så stor och destruktiv del av sitt liv?
Ja just denna paradox behandlar Stenius utförligt i björlingbiografin "Tills vingen brister". Och det blir bra. Intressant. Naturligtvis berättar hon inte bara om hans mörka sidor, det är en underhållande redogörelse över tenorens karriär ocksp, som börjar faktiskt redan vid fyra års ålder! Och pågick till tre veckor innan hans död, 49 år gammal. Bl a framstäår det med all önskvärd tydlighet att Jussi var kanske världens bäste tenor, och att han av många fortfarande rankas som bäst. Jag hade inte klart för mig att det var de proportionerna på hans förmåga.
Björling var inte översvallande pratsam, men åtmnstone en klok, kärnfull utsaga redogör Stenius för. Det är ett påstående som rymmer mycket.

"Även ett underbarn är ett barn." ( )
  helices | Oct 17, 2008 |
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Information fra den svenske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Biografi om operasångaren Jussi Björling (1911-1960), dalmasen som blev en av 1900-talets mest hyllade tenorer. Om livet och karriären samt en psykologisk studie av hans öde, att vara född till underbarn.TPB:s talboksannotation: Personligt vinklad biografi över Jussi Björling, 1911-1960. Det är en bok om ett stort konstnärskap och ett mänskligt drama: ödet att vara född med en stor begåvning. Förf. analyserar sambanden mellan Jussis storhet som sångare, den tyranniske faderns tidiga träning och Jussis senare svåra privatliv och alkoholism. Den tryckta bokens CD-skiva med sånger ingår i talboken.

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 2
4.5
5

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,232,256 bøger! | Topbjælke: Altid synlig