HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

Indlæser...

Rust en regelmaat wat je kunt leren van het leven in een klooster

af Anselm Grün, Petra Altmann

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingSamtaler
1411,440,498 (4)Ingen
Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

Rust, reinheid en regelmaat de drie R's die belangrijk waren in de opvoeding van kinderen, vooral bij baby's. Het zou best goed zijn om die weer in acht te nemen voor kleine kinderen, ook voor volwassenen. In drukke tijden neem ik wel eens een time-out in het klooster. Ik kom graag in het benedictinessen klooster in Oosterhout waar mijn oud-tante non was tot haar dood in 1973. Gasten zijn er nog steeds welkom, zie hun website: http://www.olvabdijoosterhout.nl/ (ja ze zijn moderner dan je denkt).

Tijdens een schrijf/retraite weekend ontdekte ik het boek; Rust en regelmaast van Anselm Grun (een bekende Duitse monnik die veel boeken schrijft over spiritualiteit) en de journaliste Petra Altmann. De ondertitel is : wat je kunt leren van het klooster.
In het boek wordt het dagelijks leven in het klooster in eenvoudige taal uitgelegd en met mooie foto's geïllustreerd. De leer van Benedictus die de grondlegger van de benedictijnen is, wordt naar vandaag toe vertaald. Het leven volgens zijn richtlijnen geeft ook de huidige mens buiten het klooster een evenwichtig ritme.

"Wij Monnikken kun slechts dan goed samenleven als de verhouding tussen nabijheid en afstand goed in balans is. We moeten tegenwoordig, in het tijdperk van het individualisme het evenwicht tussen nabijheid en afstand, tussen grenzen en grensoverschrijding opnieuw ontdekken. Daarom moeten we de regel van Benedictus naar onze tijd vertalen en zijn aanwijzing beluisteren vanuit het perspectief van vandaag"

Ora et Labora (bid en werk), stabilitas (uitwendige orde),rituelen, dagelijks ritme zijn een aantal van de termen die worden uitgelegd. Een groot deel gaat over de innerlijke orde van jezelf als mens. Het leren luisteren, zwijgen, oplettendheid, stilte, meditatie, zaken die wij in ons drukke leven verleerd zijn. De tekst bevat voorbeelden van broeders en zusters uit het klooster die hiermee worstelen, het is ook voor hen een leerschool.

"Zwijgen confronteert je met je eigen waarheid, schrijft Pater Anselm. Veel mensen zijn bang voor het zwijgen, omdat ze vrezen voor onaangename dingen als ze in zichzelf kijken"
Het boek heeft een vriendelijke en positieve toonzetting, het brengt je niet in een moeten maar in een ontspannen willen leren van het klooster. Ik ben pas geweest, wanneer mag ik weer? ( )
  Tjiep | Jul 13, 2011 |
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse

» Tilføj andre forfattere

Forfatter navnRolleHvilken slags forfatterVærk?Status
Anselm Grünprimær forfatteralle udgaverberegnet
Altmann, Petrahovedforfatteralle udgaverbekræftet
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Citater
Sidste ord
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5 1

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,459,276 bøger! | Topbjælke: Altid synlig