HjemGrupperSnakMereZeitgeist
Søg På Websted
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.

Resultater fra Google Bøger

Klik på en miniature for at gå til Google Books

De verdovers roman af Anna Enquist
Indlæser...

De verdovers roman (original 2011; udgave 2011)

af Anna Enquist

MedlemmerAnmeldelserPopularitetGennemsnitlig vurderingOmtaler
1596171,362 (3.54)3
Als een psychiater na het verlies van zijn vrouw zijn praktijk hervat, krijgt hij via een student te maken met het dilemma tussen het doorvoelen en benoemen versus het verdoven van pijn.
Medlem:guyvrbrggn
Titel:De verdovers roman
Forfattere:Anna Enquist
Info:Amsterdam De Arbeiderspers 2011
Samlinger:Dit bibliotek
Vurdering:
Nøgleord:ROMAN

Work Information

De verdovers af Anna Enquist (2011)

Ingen
Indlæser...

Bliv medlem af LibraryThing for at finde ud af, om du vil kunne lide denne bog.

Der er ingen diskussionstråde på Snak om denne bog.

» Se også 3 omtaler

Hollandsk (4)  Engelsk (2)  Alle sprog (6)
Viser 1-5 af 6 (næste | vis alle)
קראתי בעברית תורגם בשם המרדימנים. לא תורגם לאנגלית. החצי הראשון מצוין - השוואה מרתקת בין פסיכוטראפיה והרדמה על ידי תיאור אח ואחות שהראשון פסיכואנליסט והשנייה מרידמה. פרטים מרתקים על ההבדלים וביחוד על החיים במחלקת הרדמה בבית חולים גדול. אבל בחצי השני העלילה מסתבכת ומקלקלת את הספר לגמרי. בנוסף התרגום לעברית, ענייני אבל משאיר הרגשה של רובוטים מדברים ולפעמים משפטים לא ברורים. חבל. אולי אננה אנקויסט צריכה לפרוש ( )
  amoskovacs | Sep 7, 2022 |
Je hoort Anna voorlezen. opsommingen.

Het is een echte Anna Enquist, klassieke muziek speelt een rol, net als de dood/rouw. Handelingen worden overdacht. zij put uit haar ervaring als psy . Er zijn beschrijvingen met opsommingen,ik heb twee eerdere boeken gehoord als luisterboek en fragmenten van dit boek hoorde ik haar voorlezen op haar specifieke manier en toon, langzamer dan ik lees.
Een beperkt aantal personen maken troubles mee en er lijken oplossingen daarvoor te zijn, maar het tegendeel gebeurt, de moeilijkheden stapelen zich op.

Ook de gekozen vorm is als haar boek 'Contrapunt' muzikaal:
Het boek bestaat uit hoofdstukken die heten naar fases van een fuga.(meerstemmig muziekstuk)
Expositie: voorstelling van personen hun verhouding en situatie, de problemen. In de expositie wordt duidelijk welke en hoeveel thema's er zijn. In De verdovers worden deze uitgevoerd door twee stemmen. Drik ( nee niet Dirk) en zus Suzan zijn ik-persoon in zich afwisselende hoofdstukken tot ver in het boek.
Doorwerking: het verloop, ontwikkeling van het probleem, hoe gaat iedereen ermee om.
Reprise: de ramp, de uitbarsting, het onvermijdelijke gebeurt
Coda: Het slot, wat gebeurt er na de reprise.

Naast de relationele intriges (broer zus, man vrouw, lovers, collega's) de zelfreflectie én een leuke/boeiende inkijk in het werkveld rond de OK. ( )
  EMS_24 | Feb 13, 2022 |
De hoofdpersonages in de roman zijn psychotherapeut Drik de Jong, zijn zus anesthesiologe Suzan - en dan een jonge arts Allard Schuurman. Deze laatste studeert psychiatrie en komt bij Drik in therapie. Drik heeft juist een moeilijke periode doorgemaakt omwille van het overlijden van zijn vrouw. De therapeutische relatie met Allard verloopt moeizaam en wordt nog gecompliceerder als Schuurman hem vertelt dat hij met zijn studie stopt en anesthesiologie gaat doen. Hij komt onder de vleugels van zijn zus Suzan. Drik vertelt daar niets over aan zijn zus- wat tot zeer noodlottige gevolgen leidt.
Anna Enquist heeft zich erg verdiept in de wereld van de anesthesiologie, terwijl ze als psyhoanalytica de wereld van de psychiatrie en psychotherapie wel al kent. De roman geeft een heel uitgebreid zicht op deze twee verscheiden werelden, met zijn uitdagende en soms ook zwakke kanten. ( )
  vroyen | Aug 25, 2013 |
Het VU-Medisch Centrum ontwikkelt activiteiten op het gebied van ‘Literatuur en Geneeskunde’ en biedt in het kader daarvan, schrijvers de gelegenheid om deel te nemen aan het project ‘Schrijven op de afdeling’. Anna Enquist, afgestudeerd psychoanalyticus, koos voor de afdeling anesthesiologie.
De periode dat zij op deze afdeling ‘meeliep’ heeft geleid tot het schrijven van deze roman, waarvan de hoofdpersonen zullen figureren rondom de anesthesist Suza; haar echtgenoot Peter, haar broer Drik, (beiden psychiater), haar dochter Roos en de arts-assistent Allard. Al vroeg in het boek zie je de bui hangen: Allard is in leertherapie bij Drik, die zelf nog middenin een eigen rouwproces verkeert, Suzan wordt zijn mentor en begeleidster op de afdeling anesthesiologie en Roos slaapt zo nu en dan met een vriendje uit het orkest waar zij in speelt: oh ja, weer Allard. Het verhaal blijft plat, dus Suzan is ook ontvankelijk voor de avances van Allard, zo hevig zelfs dat zij elkaar tijdens een operatie onder de tafel tongzoenen. Alles moet natuurlijk wel geheim blijven.

Nou ja, de rest is eenvoudig te raden. Het verhaal wordt nog wel afgewisseld met wat sappige anekdotes vanuit de operatiekamer en wat quasi diepzinnige overpeinzingen, maar dat is het dan wel.

Je zou nog wat kunnen schamperen over het feit dat het VUMC inmiddels onder verscherpt toezicht van de Inspectie Volksgezondheid staat, en dat patiëntenzorg misschien belangrijker is dan het aandachtsgebied Literatuur en Geneeskunde.

Mevrouw Enquist heeft veel betere boeken geschreven, laat ik het daar maar bij laten. ( )
1 stem deklerk | Nov 15, 2012 |
dit was helemaal niks ( )
  huizenga | Oct 27, 2012 |
Viser 1-5 af 6 (næste | vis alle)
ingen anmeldelser | tilføj en anmeldelse
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk titel
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Originaltitel
Alternative titler
Oprindelig udgivelsesdato
Personer/Figurer
Vigtige steder
Vigtige begivenheder
Beslægtede film
Indskrift
Tilegnelse
Første ord
Information fra den hollandske Almen Viden. Redigér teksten, så den bliver dansk.
Drik de Jong wacht.
Citater
Sidste ord
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
(Klik for at vise Advarsel: Kan indeholde afsløringer.)
Oplysning om flertydighed
Forlagets redaktører
Bagsidecitater
Originalsprog
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

Henvisninger til dette værk andre steder.

Wikipedia på engelsk

Ingen

Als een psychiater na het verlies van zijn vrouw zijn praktijk hervat, krijgt hij via een student te maken met het dilemma tussen het doorvoelen en benoemen versus het verdoven van pijn.

No library descriptions found.

Beskrivelse af bogen
Haiku-resume

Current Discussions

Ingen

Populære omslag

Quick Links

Vurdering

Gennemsnit: (3.54)
0.5 1
1
1.5
2 5
2.5 3
3 8
3.5 8
4 17
4.5 2
5 6

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 204,247,502 bøger! | Topbjælke: Altid synlig