LT->HelMet -kirjastojen aineistoluettelo

SnakFinnish Librarythingers

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

LT->HelMet -kirjastojen aineistoluettelo

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1xmacex
dec 11, 2009, 1:18 pm

Moi. Joku ahkera (Anneli?) on lisännyt ison nipun HelMet-alueen kirjastoja tuonne Get this book-napin taakse. Pääkaupunkiseutujen yhteisessä HelMet-järjestelmässä on mukana about 50 kirjaston toimipistettä. Mutta helmet.fi toki tukee toimipistekohtaista rajaamista haun yhteydessä.

Olisiko järkevää, että sensijaan että jokaiselle pääkaupunkiseudun kirjastolle on oma "quick link", niin olisi vain yksi "quick link" joka hakisi koko HelMetistä? Sieltä ne kuitenkin voi varata omasta kirjastosta noudettavaksi.

Hmm tietty /lisäksi/ voisi olla nuo toimipistekohtaiset quick linkit, mutta niihin olisi silloin hyvä tehdä toi toimipisterajaus mukaan tuohon linkkiin, joka on kyllä mahdollista. Esim. http://helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=t%3AMAGICNUMBER&searchscope=9&Submi... hakee teoksen nimen perusteella ja rajaa niihin teoksiin, jotka löytyvät (myös) Kirjasto 10:stä. Sijainnin kannalta merkityksellinen kohta tuossa URLissa on "b=h10". "H10" on kirjaston tunnus ja löytyy myös esim siitä pyöreästä kokoelmatarrasta joka on joka teoksessa. Noi koodit noudattelevat postinumeroa, esim. h53 on Kallio, h90 Itäkeskus, e10 Tapiola

Onko tämä foorumi keskustella tästä asiasta, vai pitäisikö minun olla jossain muualla (missä?)?

2MaidMeri
Redigeret: dec 12, 2009, 2:02 am

Tampereen kirjastot on myös listattu aika kattavasti (kokonaan?), mutta ensimmäisenä kirjastolinkkinä on kuitenkin linkki pääkirjaston hakuun, joka hakee kaikista toimipisteistä. Samoin näköjään HelMetin yhteishaku on ensimmäisenä listassa (jos sijainti on Helsinki), mikä on kätevää. Onko ongelmana siis lähinnä se, että muut kirjastot hukkuvat 50:n toimipisteen tulvaan? Vai hakeeko HelMet-yhteishaku myös esim. Aralis-kirjastokeskuksesta ja Entressen kirjastosta?

Joka tapauksessa toimipistelinkkejä olisi minusta järkevää muokata ehdottamallasi tavalla.

Eipä noita Get this book -linkkejä kyllä tule melkein ikinä käytettyä; Tampereen kirjastolinkkikin vie vaan kirjaston etusivulle, jonne osaan itsekin. Olisihan se hienoa, jos ne eri väriset napikat näyttäisivät heti, mistä kirjastosta kirjaa saa, mutta tällä hetkellä systeemi on ainakin minulle yhtä tyhjän kanssa.

Edit: Korjasin freudilaisen lipsahduksen "jos sijainti on Helsinki, mikä on kätevää". D:

3Anneli
jan 9, 2010, 5:02 am

Olen lisännyt kirjastoja LibraryThing Localiin. Get this book -linkit käsittääkseni tulevat jostain automaattisesti. Pidin LibraryThingistä vähän aikaa taukoa ja sillä välin tuo ominaisuus on tullut. En ole siihen vielä oikeastaan ollenkaan tutustunut, joten mulla ei ole käsitystä, miten se toimii.

Alunperin LibraryThing Localin tapahtumapaikkoihin ei voinut lisätä linkkiä aineistoluetteloon. Suurimmassa osassa kirjastojen tietoja linkkiä ei varmaan olekaan.

4Anneli
Redigeret: jan 9, 2010, 5:11 am

Lisäys vielä: jonkin LibraryThingin ominaisuuden kehittämisestä kannattanee keskustella englanninkielisissä ryhmissä. Missäköhän tästä Get this bookista olisi jo aloitettu keskustelu? Täällä ainakin se on esitelty:
New features: Get this book

ja toinenkin asiaan liittyvä keskustelu:
New features: Local Book Search!

5Anneli
jan 9, 2010, 10:59 am

Pikalinkit (Quick Links) on muuten käyttäjäkohtainen: sinne saa ne kirjakaupat ja kirjastot, joita haluaa. Minulla on siellä tällä hetkellä nämä:
Akateeminen kirjakauppa
Kansalliskirjasto
Booky.fi
Google Books
Project Gutenberg
Open Library
Bookplus
WorldCat
Amazon.com (suora)

Symbolit kertovat, että suurimmassa osassa ei toimi sellainen haku, jossa kirjan saatavuustiedot näytettäisiin suoraan. Osassa haku nimekkeellä toimii paremmin ja osassa ISBN-tunnuksella.

Laitoin nyt Tampereen kaupunginkirjaston tietoihin linkin Piki-tietokantaan, mutta haku teossivulta ei mene vieläkään Pikiin suoraan. Minkähän takia Helmet toimii, mutta Piki ei? Vai pitääkö odottaa yön yli...

6Anneli
Redigeret: jan 10, 2010, 7:58 am

No niin, nyt on taas muutama asia lisää selvinnyt.

Teossivulla olevat hakulinkit tosiaankin tulevat kirjastojen tietoihin tallennetuista tiedoista.

Tässä linkki asiaanlittyvään topiciin:

New features: More URL options for venues

Pelkkä linkki aineistotietokantaan ei aina toimi, vaan pitää lisätä "magicnumber"-hakulinkki. Sain ISBN-haun Fennicaan toimimaan ja aion laittaa noita magicnumber-hakuja muihinkin Voyager-kirjastoihin, mutta muut kirjastojärjestelmät ovat mulle kyllä tuiki tuntemattomia.

7Anneli
jan 10, 2010, 10:03 am

Näyttää siltä, että yleisten kirjastojen hakujen lisääminen Get this book -systeemiin ei onnistu tuolla magicnumberilla, koska se edellyttää haun "ominaisuuksien" näkymisen selaimen osoitekentässä. HelMetin Millennium on poikkeus - muissa kirjastojärjestelmissä selaimen osoitekentässä ei näy muuta kuin pääosoite. Vai olisiko olemassa jokin vippaskonsti?