Hyviä kirjakauppoja Hesa-Espoo akselilla

SnakFinnish Librarythingers

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

Hyviä kirjakauppoja Hesa-Espoo akselilla

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1perkele1
aug 27, 2009, 1:47 pm

Onko sellaisia? Itse tilaan kirjat ulkomailta esim. Book Depositorysta (halvempaa ja parempi valikoima), mutta olisi ihan hauskaa käydä kirjakaupassa pitkästä aikaa. Joten, mistäs kukin hoitaa kirja-fiksinsä?

2Memmuli
aug 30, 2009, 10:27 am

Kuinkas tässä nyt näin kävikään? En ollut ikinä kuullutkaan Book Depositorysta. Kävin katsomassa ja pakkohan sieltä oli tilata. Eipä tullut taaskaan mentyä (mihinkään) kirjakauppaan ;-)

3Talvitar
aug 30, 2009, 10:57 am

Jos haluan voida pahoin kaiken kirjarunsauden keskellä, menen Hesan keskustan Akateemiseen. Siellä tulee miltei fyysinen pahoinvointi kaiken sen käsittämättömän ihanuuden keskellä mitä en voi itselleni saada ;)

Muuten eipä noissa kirjakaupoissa taida niin hirveästi eroja olla? Suomalaiset on aika peruskamaa, samoin pienet Akateemiset. Tikkurilan KIPAssa on normaalia paremmat lastenkirjavalikoimat, etenkin siltä kantilta että myös hieman kristillisempiä kirjoja löytyy mukavasti.
Hobboksissa pitäisi joskus käydä, siellä voisi uhata tulla hupaisa budjettiangstikohtaus myöskin :)

Useimmiten nykyään kirjaostokset tulee silti suoritettua joko AdLibriksestä tai Amazonista...

4perkele1
aug 30, 2009, 11:48 am

Itsekkin tilailin kaiken pitkään Adlibriksestä kunnes siirryin lähes eksklusiiviksi Book Depositoryn käyttäjäksi, missä on halvempaa ja ilmaiset toimitukset. Käytetyt tulee hankittua Play.comin marketplacelta, tai amazonista. Akateeminen on hyvä kauppa juu, pitänee joskus käydä taas sielläkin, mutta tulee tosiaan itsekkin lähinnä verkon kautta hommattua suurin osa kirjoista. Uudet tuulet, eh :)

Pitänee joskus lähteä katselemaan noita keskustan divareita vähän tarkemmin, jos vaikka tekisi löytöjä. Harmillisen pieniä kuitenkin suurin osa, mutta niitä onkin sitten vähän enemmän.

5Talvitar
aug 30, 2009, 11:59 am

Minä katselen kirjoja joskus myös nettiantikvaareista kuten antikka.netistä, noissahan on monien antikvariaattien varastoa "yhdellä sivulla".

Mä aina venttailen AdLibriksen postikuluttomia tempauksia, niitä on kumminkin monta kertaa vuodessa. Enkunkieliset kirjat toki usemmiten tulee ostettua Amazonista, en ole oikein kotiutunut noihin muihin puoteihin.

6perkele1
aug 30, 2009, 4:04 pm

Kannattaa tutustua Book Depositoryyn, se on melko hyvä paikka jos kirjoihin menee paljon rahaa, ja varsinkin ulkomailta.

7dronir
okt 29, 2009, 6:38 pm

Kolmen sepän kirjakauppa on oma suosikkini. En pysty poistumaan sieltä ilman uutta kirjaa (yleensä Liken 5-10 euron pokkareita).

Noin muuten käytän Akateemista ja englanninkielisille kirjoille Book Depositorya.

8Memmuli
okt 30, 2009, 2:59 pm

Kirjakauppa ei ole pelkästään kirjoja. Helsingissä visiteeratessa pitää olla tyhjä reppu kirjaostoksia varten ja riittävästi virtaa visassa. Mutta shoppailun lisäksi kirjakauppailuun kuuluu muutakin:
SKS:n kirjakauppa on niin eleettömän tyylikäs, että siellä tuntee sivistyksen tarttuvan takkiinsa. Akateemisessa jää jotain vaille ilman lattea ja leivosta. Hobboksin soffan reunalla voi istuksia varovasti ja selailla kirjaa, aivan kuin suuressa maailmassa. Meillä päin paikallisessa kirjakaupassa on jakkara, jossa mummo voi levähtää almanakkaostoksilla. Kirjoja saa netistä, mutta kirjanhankintaelämyksiä kirjakaupasta!

9hdcclassic
jan 24, 2011, 8:08 am

Siellä täällä toisaalla olen myös marmattanut siitä että netistä tilaaminen on tylsää kun sieltä löytää vain ne kirjat joita etsii, ja vähemmän sitten sellaisia "tuohan näyttää kiinnostavalta", "tuota joskus kehuttiin ja nyt se olisi tuossa halvalla" yms. satunnaislöytöjä. Jos Kristoffer Kolumbus olisi päässyt yhdellä klikkauksella Intiaan, niin ei olisi huomannut että siinä matkan varrella on isohko maakaistale...
Toki se on myös hyvä että löytää mitä etsii mutta vaarallista olisi vain nettiä käyttää...

Uudet kirjat ostan yleensä keskustan Akateemisesta (tai sarjakuvat erikoisliikkeistä, Fennicasta, Good Fellowsista tai Fantasiapeleistä). Hyviä divareita sitten löytyy lukuisia, mainitaan nyt se Kampintorin antikvariaatti suosikkina mutta hyviä kirjoja on tullut poimittua monesta paikasta.

10jake59
apr 22, 2012, 3:10 pm

Vähän ohi kysymyksen mutta löysin juuri tämän hyvän divarin: http://www.antikka.net/vantaanantikvariaatti/