[Els homes que no estimaven les dones] de [[Stieg Larsson]]

SnakClub de lectura en Català

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

[Els homes que no estimaven les dones] de [[Stieg Larsson]]

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1jmbadia
Redigeret: okt 28, 2008, 5:00 am

Els homes que no estimaven les dones de Stieg Larsson

Com és un llibre de 600 pàg. proposo que la data final de lectura sigui d'aquí un mes i mig, el 15 de desembre.
Fins llavors tothom pot fer aportacions interessants que no siguin SPAM

2bugaderes39
okt 28, 2008, 5:49 am

Perfecte.

Per cert, la coberta ja és força especial, no trobeu? De seguida em va cridar l'atenció, abans, fins i tot, d'haver sentit parlar del llibre.

3jmbadia
Redigeret: okt 28, 2008, 6:02 am

Sí, però a mi la portada em va fer pensar que seria algun tipus de llibre d'autoajuda sobre violència de gènere i la vaig descartar inmediatament....

4annaescoda
okt 28, 2008, 1:01 pm

Jo no sé ni quina cara té; pero ja el tinc demanat i crec que dijous m'arriba. 15 de Desembre, espero que sí !

5lluisanglada
okt 28, 2008, 7:04 pm

Fet, m'hi apunto. És el llibre de moda d'aquesta temporada. És una trilogia que està essent editada volum a volum en català i en castellà i en canvi de cop en francès. Èxit de vendes. L'autor va escriure els tres llibres de cop i es va morir poc temps després d'editar el 1r. Actualment, batalla pels drets entre la seva dona i el seu pare i germans. El 2n volum en català sortirà el 25 de novembre. Aneu reservant el vostre exemplar a les llibreries. Us llegireu aquest d'una tirada i en voldreu més ................

6jmbadia
nov 2, 2008, 5:52 am

He incorporat el llibre a la meva llibreria tant bé com he pogut.
Ho dic per si ho voleu aprofitar.
http://www.librarything.com/work/1541442/book/37636537

7annaescoda
nov 5, 2008, 5:28 am

Molt bé .. la cosa es va animant ... té molt bona pinta aquest llibre....

8rtrallero
nov 5, 2008, 10:05 am

Jo l'havia descartat perquè la traducció la firmen 2 traductors. Quan un llibre es gruixut i l'editorial te pressa, reparteixen la traducció entre 2 traductors i a mig llibre et pots trobar canvis d'estil considerables. Sempre he defugit aquestes traduccions però en aquest cas faré una excepció. De moment les 30 pàgines que he llegit són estimulants...ja n'aniem parlant

9bugaderes39
nov 5, 2008, 10:57 am

Família, ja vaig per la 266. Les primeres pàgines em feien pensar en una novel·la una mica tòpica de gènere policíac, però reconec que m'hi he enganxat. No us en dic res més, no fos cas que desvetllés alguna cosa que no toca. Anem llegint, anem llegint, que ja ens trobarem al final.

10jmbadia
Redigeret: nov 6, 2008, 5:42 am



rtrallero, Molt bon apunt això dels dos traductors! ho desconeixia completament....

mestressa, quina rapidesa, jo encara vaig per la 50, m'hi he ficat poc!!! Però reconec que es bastant addictiu

Uns quants links. A més de la biografia de la wikipedia, hi ha una pàgina web dedicada a la trilogia des d'on et pots descarregar un fons d'escriptori o un banner del llibre!!!. També hi ha un article bastant interessant a la Vanguardia ( El extraño caso de Stieg Larsson). Per finalitzar, un paràgraf que parla del llibre (font: la Wikipèdia).

-----------------------------------
"Su título en sueco se traduce literalmente como "Los hombres Que Odian a las Mujeres".

Es un cuento épico de asesinatos en serie y de engaños que atraviesa varios continentes. La novela se situa en un complicado fraude financiero internacional y el mal enterrado pasado de una familia rica industrial sueca. Utiliza el clásico ambiente del género de película de crimen y suspense mientras estilísticamente sigue y mezcla aspectos de otros subgéneros. Hay menciones de Enid Blyton, Agata Christie y Dorothy L. Sayers; así como Sue Grafton, Val McDermid, Sara Paretsky y varias figuras clave en la historia de la novela policíaca. Como periodista y redactor de una revista en Estocolmo hasta su muerte, Larsson revela conocimiento y placer tanto por novelas policíacas inglesas como americanas. Larsson declaró que escribió su obra por las tardes después del trabajo para su propio placer.

Las ciudades mencionadas son reales, con la excepción de Hedestad, y la revista Millennium que aparece en los libros tiene cierto paralelismo con la revista Expo en el mundo real, que también tenía dificultades financieras y donde él era periodista y redactor."

-----------------------------------

11annaescoda
nov 6, 2008, 5:04 am

guai Mestressa .. jo dec anar per la 70 ... i sí .. al començament sembla una mica tosón .. pero es comença a animar, i sí .. té pinta que sera diferent ... Fas com a via, la podras llegir 3 vegades d'aquí al Desembre !

12bugaderes39
Redigeret: nov 8, 2008, 11:41 am

D'acord, ho reconec, m'he deixat portar... i ja l'he acabat!!! La meva situació personal actual fa que pugui llegir més del que és habitual (que sempre procuro que sigui força). És una situació temporal però m'ha permès polir-me el llibre sense escrúpols. Ei, no em parlem fins que no l'hàgim acabat tots. Només una cosa: quan dieu que surt el segon volum? ;-)

jmbadia, moltes gràcies pels articles i el web. M'hi he passejat. La història de l'autor és gairebé tan interessant com el mateix llibre!!! Us n'afegeixo un altre, el de l'editorial Columna on hi ha dos articles més a part del que ens has fet arribar.

annaescoda, això de les relectures no està gaire fet per mi. Tinc la sensació que tinc tanta cosa per llegir que no puc tornar-hi (tot i que de vegades la temptació és molt forta). Miraré d'acabar Les benignes d'una vegada (només em queden 300 pàgines, glups) que ja en tinc ganes.

rtrallero, alguna cosa de la traducció no acaba de rutllar, però agraeixo de tot cor l'ús dels articles personals.

13lluisanglada
nov 9, 2008, 5:23 pm

els que estigueu a mitges, animeu-vos, que a finals d'aquest mes l'editorial treu el vol 2

14jmbadia
nov 10, 2008, 11:29 am

anna, t'has quedat curta! a aquest ritme mestressa es podria llegir tota l'Agatha Cristie!!!.
Proposo que li amagem el nom del proper llibre fins 5 dies abans de la data límit...

Jo vaig per pàg 100 i poc (no arriboooo)
Per cert mestressa, com està les benignes?? El tinc a "LA PILA"

15rtrallero
nov 10, 2008, 12:01 pm

Estranyes sincronies de la vida: em deixen el del Larsson i al cap de pocs dies el proposeu com a lectura; dissabte acabava de posar Les benignes al prestatge dels llibres en espera i va mestressa i en parla. El tenia per l'estiu però va passar a davant El Casalot del Dickens -digueu-me clàssica-Val la pena?

16bugaderes39
nov 10, 2008, 1:41 pm

Us volia impressionar... ;-) Va, que ja sabeu que una flor no fa estiu i de ben segur que un altre llibre em portarà més temps.

Em pregunteu per Les benignes. No m'agrada valorar un llibre fins que no l'he acabat però us he de dir que, a hores d'ara, el trobo excessiu. Està molt ben documentat, o com a mínim "cola" per a algú com jo que no domina el tema, però sembla com si hagués volgut utilitzar tota la documentació localitzada fos com fos. Té més de 1100 pàgines i els diàlegs, enlloc d'estar guionats, estan tots seguits entre cometes!!! No us vull desanimar, però ja li podeu reservar un temps en que tingueu el cap ben clar.

A veure si l'acabo abans que proposem un nou llibre.

17annaescoda
nov 12, 2008, 6:40 am

Ostres .... em porteu tots avantage ... pero... la setmana que vé tinc vacances, així que espero fer via ... crec que tindré bastant de temps per llegir. Vinga Badi !!!!! Em sembla que anem més o menys igual, peeero tu tens més mèrit, que tens més xou a casa.
Fins aviat !

18jmbadia
nov 13, 2008, 6:24 am

No et pensis, des de que em quedo a l'hospital per la nit amb el nen he avançat bastant!!
pàg 175 si fa no fa.

19annaescoda
nov 25, 2008, 5:49 am

Nois i noies. Ja casi que estic, em queden unes 5-10 pagines ... la veritat es que no m'ha agradat gaire .. suposo que aquesta setmana l'acabaré .. pero bueno ... ja ho anirem comentant.

20jmbadia
nov 26, 2008, 4:38 am

Vaig per la 500 si fa no fa...

Home...està bé. Hi ha un tram molt addictiu però sí que cap al final ranqueja una mica.

21rtrallero
nov 27, 2008, 3:39 am

End. Sense entrar en comentaris concrets de la novel•la, que encara no toca, aquest llibre em reafirma en el concepte que els llibres poden ser de dues menes: els que frisso per acabar, perquè l’únic interès el trobo en la intriga de la trama i els que em dosifico per que em durin més, per allargar el plaer que em proporciona la lectura. Aquest que hem llegit seria del primer grup i a mi, francament, cada vegada m’interessen menys. Serà que ja tinc una edat.

22jmbadia
Redigeret: nov 27, 2008, 6:05 am

rtrallero, no ho havia vist mai així però tens tota la raó del mon. Hi ha trams de la novel-la que els he llegit en diagonal de tant intrigant con estava. Però també se que es una lectura que oblidaré rapidament...

23annaescoda
nov 27, 2008, 10:14 am

Sí rtrallero .. de fet, si no arriba a ser pel club de lectura, ja fa díes que la novel-la aquesta seria a l'estanteria de casa sense acabar de llegir. L'edat serveix per dosificar, i també per perdre la paciència més aviat...

24jmbadia
Redigeret: nov 28, 2008, 3:51 am

jajaja..per la propera podríem considerar un BOTÓ DE PÀNIC que ens deslliurés del llibre si l'utilitza més de la 1/2 de la gent.

25annaescoda
nov 28, 2008, 4:02 am

Badi ! compte !!! Que la 1/2 de la gent és 2,5 !!!!!

26jmbadia
nov 28, 2008, 7:48 am

Ostia, doncs com n'hi hagi un altre que us doni la raó jo l'he d'abandonar!!

27bugaderes39
nov 28, 2008, 2:36 pm

Tampoc n'hi ha per tant... Estic d'acord que és un llibre de trama i que el final s'arrossega, però jo tinc un punt a favor: els personatges.

28bugaderes39
nov 29, 2008, 4:53 am

Ahir vaig haver de deixar el missatge a mig escriure perquè havia d'exercir de mare urgentment. El que volia dir és que, de vegades, tot i que un llibre no em sedueixi des del punt de vista de l'escriptura (el darrer d'aquest tipus que he llegit és L'home manuscrit, del Manuel Baixauli, que us recomano) o de la història, m'enamoro d'algun dels seus personatges. I aquest ha estat el cas de la Lisbeth Salander. No crec que em compri els propers llibres, però és possible que els agafi de la biblioteca per saber més d'aquest personatge.

Per altra banda, ha estat una lectura lleugera que m'ha permès deixar reposar "Les benignes" que, finalment, he aconseguit acabar.

29lluisanglada
nov 30, 2008, 4:29 pm

Dijous passat hi va haver a Madrid una presentació dels llibres d'en Larsson a propòsit de l'edició en castellà i català del 2n vol. de Milennium. Un amic suec hi anava i em va telefonar per comentar la jugada.

Vam estar parlant de la inevitable comparació entre Mankel i Larsson, més oportuna aquests dies que s'acaba de publicar la darrera novel·la de Mankel en castellà (en català tenen el mal costum de publicar-les alguns mesos més tard). Des del meu punt de vista, Larsson distreu (i això és bastant o molt), però Mankel interessa.

30jmbadia
dec 4, 2008, 1:35 pm

Lluis, has finalitzat el llibre?. El meu ja agonitza i si sóc l'únic que queda podríem començar a parlar-ne enlloc d'esperar-nos al 15.

Jo amb una nit sense tele li clavo la puntilla al llibre...ZIp... zAP

31jmbadia
Redigeret: dec 6, 2008, 2:00 pm

Quina rapidesa... ja n'han fet la pel-lícula i l'estrenen el proper febrer. Podeu veure el trailer aquí (no hi ha spoilers).

32lectoradetot
dec 11, 2008, 4:42 pm

Hola a tothom,
Feia temps que buscava un club de lectura virtual en català, m'accepteu com a membre?
Justament, m'estic llegint "Els homes que no estimen les dones", tot i que dubto molt que m'ho acabi abans del 15 de desembre...
Puc formar part?
Fins ara

33jmbadia
Redigeret: dec 12, 2008, 3:47 am

I tant!!! Quant més serem més riurem. Ja pots començar a rumiar quin llibre proposar per la següent lectura....
Per cert, el llibre jo me'l vaig acabar dilluns passat...

34lectoradetot
dec 12, 2008, 12:56 pm

D'acord, gràcies!!!!
Començaré a rumiar pel proper llibre... tinc uns quants candidats a la prestatgeria!
A mi encara em queda bastant de "Els homes..." vaig per la meitat... però estic enganxada!!!

35jmbadia
Redigeret: dec 13, 2008, 12:57 pm

Jo trobo el llibre molt addictiu des de la 250 fins a la 500 més o menys, però ni molt menys una obra mestre com diuen certs mitjans. I si no...mireu quines crítiques

"La novela de ficción del 2008".. Shotsmag

"Solo era cuestión de tiempo que la literatura sueca generara su Guerra y Paz"..Sidney Morning Herald

Trobeu que n'hi ha per tant???

36bugaderes39
dec 14, 2008, 3:31 am

Ni parlar-ne!!! És un molt bon entreteniment, sobretot a les pàgines centrals, perquè el final és d'aquells que, en teatre, no saps quan has de començar a aplaudir. Però té una història paral·lela (la de l'autor) que li dóna un atractiu especial. I jo ja us he confessat que li he agafat "carinyo" a la Salander.

37jmbadia
dec 15, 2008, 5:24 am

Ja som dia 15!!
Els que s'animin, feu
- Un breu resum (2 línies) de que ens ha semblat.
- Que us ha cridat l'atenció de la novel-la?

38annaescoda
dec 15, 2008, 6:45 am

bon dia !!
No tinc massa temps, pero 2 línies de resum, si que les puc fer.
No m'ha agradat. L'he trobat bastant avorrit, mooooooooolt previsible, (no es per fer-me la xula, pero el final era com a evident); i no sé, a diferencia de la mestressa, a mi no m'ha enganxat cap personatge, ni un... això que de sobte els anomenava pel cognom, pel nom, pel diminutiu, m'els ha fet molt poc propers ... i trobo que s'entretenia massa a explicar-nos qui xixava amb qui, més que donar força a les situacions; hi ha "escenes", com la del soterrani, que podien haver sigut molt emocionants, i no ho les hi he trobat gens .... en fi ... m'he avorrit bastant. Bé, ja comentem.

39jmbadia
Redigeret: dec 15, 2008, 9:15 am

Ara jo. Atenció SPOILERS
Que m'ha semblat? Prou addictiu, amb un estil funcional que no embellia gaire la novel-la.
No he vist vindre cap dels girs argumentals (i mira que l'autoria de l'emissor de flors mortes era evident). Tot i que al final la novel-la se'm feia llarga, aprecio molt que l'autor hagi intentat desenvolupar diferents trames i acabar-les seqüencialment (qui és assassí, qui apareix del no-res, enfonsament del magnat dolentó), enlloc de fer un gran BOUM final de festa típic. Resumint, una bona lectura lleugera, a recomanar.

Que us ha cridat l'atenció de la novel-la?
- Que el personatge menys creïble sigui el del protagonista, tot i basar-se en el propi autor (els personatges massa bons no me'ls crec per sistema).
- Que la novel-la es presenti com un text de conspiracions financeres/empresarials basat en l'experiència de l'autor. Trobo que en passa d'esquitllevi i el retrat és naïf.

40lectoradetot
dec 15, 2008, 2:03 pm

Hola!
Jo no puc comentar gaire, perquè encara l'estic llegint, vaig gairebé per la pàgina 400 i he de dir que jo sí que estic absolutament enganxada...
Quan proposarem les properes lectures?

41jmbadia
dec 16, 2008, 2:44 am

Doncs ja podem començar a proposar, quin tens pensat?

42annaescoda
dec 16, 2008, 4:30 am

LA NOIA DE LA PERLA

TRACY CHEVALIER

Traducció: Ernest Riera

Pàgines: 284

Mides: 13.5 X 21

EDICIONS DE LA MAGRANA, S.A.
Col·lecció: " Les Ales Esteses", 103

Enquadernació: rústica amb solapes

Any d'edició: 2001

La història i la ficció es fonen indestriablement a La noia de la perla, una novel·la lluminosa sobre la visió artística i el despertar sensual, vist a través dels ulls d'una noia que va ser la inspiració al darrere d'un dels millors quadres de Vermeer.

Al Delft del segle XVII regna un ordre social estricte, que divideix rics i pobres, catòlics i protestants, amo i criat.

Quan Griet, amb setze anys, se'n va a treballar de minyona a casa del pintor més famós de la ciutat, tothom espera que sàpiga quin és el seu lloc. Però a casa dels Vermeer, dominada per una esposa voluble i la seva formidable mare, Griet aviat atreu la mirada del seu amo. Captivat pel posat silenciós de Griet, el seu esperit intuïtiu, i la seva fascinació per l'art, Vermeer comença a fer-la entrar en el seu món…un lloc enrarit, de colors exòtics i llum esplendorosa, ombres canviants i bellesa inimaginable.

Amb una atenció impressionant als detalls de l'època, La noia de la perla explica la història d'una noia a punt de convertir-se en dona i que veurà com un petit contacte amb el geni artístic transforma la seva vida.

43lectoradetot
dec 16, 2008, 3:12 pm

Jo LA NOIA DE LA PERLA el tinc per casa i fa temps que el vull llegir, seria una bona opció! Però també tinc pendent UNA DONA DIFÍCIL, de J. Irving o de C. MCcullers, EL COR ÉS UN CAÇADOR SOLITARI, o de Sánchez Piñol, LA PELL FREDA...
Bé, quins proposeu vosaltres?

44bugaderes39
dec 17, 2008, 8:36 am

Pel que fa al llibre que hem llegit, ja heu anat veient la meva opinió. No sé on ho he sentit, però penso que de llibres n'hi ha de dos tipus: els que m'agraden i els que no m'agraden. Professionalment no em dedico a res que tingui a veure amb els llibres i això em dóna aquesta llibertat. I m'ho he passat bé llegint aquest llibre. El final no arribava mai, això és ben cert, però la trama central em va enganxar (alguna cosa vaig veure a venir, però no em va espatllar el llibre) i la Salander i els seus "mètodes" em van seduir. Un 10? Posem-hi un 6 o un 7, per passar l'estona.

El protagonista no el trobo poc creïble. En un d'aquests textos complementaris que vam enllaçar sobre el llibre, deia que ell representa la "rossa tonta" i ella "l'espavilat intel·ligent". Hi estic força d'acord. Ell és una mica gamarús... Però me'l crec. Ah, i que l'autor utilitzi els seus coneixements per escriure el llibre em sembla molt encertat. Quan llegeixes un llibre sobre un tema que coneixes i veus que no quadra res, es fa molt feixuc. Em sembla molt bé que els autors parlin d'allò que coneixen.

Finalment, no tinc cap llibre per proposar. Bé, els Reis em portaran el Botxan, premi llibreter d'aquest any. Sobre els proposats per la lectoradetot, ja he llegit els de l'Irving i el Sánchez Piñol.

45jmbadia
Redigeret: dec 17, 2008, 3:59 pm

A mi també em molt de gust la Jove de la Perla.

Per cert, una pregunta a l'aire. Jo sóc de fer i remirar els premis i llegir els llibres guanyadors...En lit anglesa hi ha els premis Booker, Pulitzer, ...pels francesos està els Goncourt ....Algú sap de cap premi fiable en lleng. Castellana i/o Catalana?? Em val fins i tot un Top Ten d'un blogger amb criteri....

I si us plau, no em digueu el Planeta...Mestressa, que tal són els premis Llibreter???

46rtrallero
dec 18, 2008, 4:03 am

Dels llibres que proposeu, jo he llegit: la noia de la perla, una dona difícil i el cor és un caçador solitari. D'aquests destacaria l'ùltim, és molt bona literatura i en traducció catalana d'en Folch i Camarassa (solvència contrastada). La Noia de la perla em va semblar també una bona novel·la, et comunica interès per la pintura i sobretot per Vermeer. El premi llibreter que proposa mestressa pot ser interessant. Per literatura japonesa també tenim en Haruki Murakami, jo he llegit el Tokio Blues, que em va agradar força. After dark, podria estar bé.
Si hem de votar m'apunto al Botxan.

47annaescoda
dec 18, 2008, 4:26 am

Lectoradetot ... jo vaig flipar amb la Pell Freda, no el podia deixar !!!!

48jmbadia
dec 18, 2008, 10:02 am

RESUM

LA NOIA DE LA PERLA, 2 (jmbadia, annaescoda)
BOTXAN, 2 (rtrallero,mestressa)
UNA DONA DIFÍCIL
EL COR ÉS UN CAÇADOR SOLITARI
LA PELL FREDA

lectoradetot pots redefinir el teu vot? No sé si es per La Noia de la perla o no!

49bugaderes39
Redigeret: dec 19, 2008, 3:27 am

jmbadia, no sóc massa fidel als premis. Em serveixen per cridar-me l'atenció sobre un títol, un autor, fixar-m'hi. Però finalment és el llibre el que m'ha de convèncer.

Si en vols tenir una opinió personal:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Premi_Llibreter_de_narrativa

Mireu-vos bé l'any 2001...

50jmbadia
dec 20, 2008, 1:06 pm

L'any 2001?? Ho dius per Soldados de Salamina?

51bugaderes39
dec 20, 2008, 1:20 pm

Noooo, per La noia de la perla!!!

52jmbadia
dec 21, 2008, 2:26 pm

Estic fatal, fatal...

53lectoradetot
dec 21, 2008, 2:29 pm

Perdó per no donar senyals de vida durant tants dies...
si he de votar, m'estimo més LA JOVE DE LA PERLA!!

54jmbadia
Redigeret: dec 22, 2008, 2:53 am

Bé doncs, tanquem la lectura de Stieg Larsson i obrim a lectura de La jove de la Perla en un altre fil.

Evidentment si algú més vol dir quelcom més de Els homes que no estimaven les dones ho pot dir.

Per cert, algú sap perquè els traductors al castellà enlloc de traduir-la com "Els homes que odiaven les dones", que és el seu titol real, van fer la traducció tan tonta de "odiaven"="no estimaven?".

55lluisanglada
dec 30, 2008, 6:35 pm

jo crec que els premis llibreter, en general, són molt de fiar

56MPILAR
apr 19, 2009, 4:20 pm

Hola, qualsevol del Sanchez Piñol, tan la pell freda com pandora al congo o tretze tristos trangols, aquet últim son comptes curts.

57jmbadia
apr 22, 2009, 5:21 am

Ei gràcies Pilar, però jo em referia més a premnis i no tant a autors.