verkkokirjakauppakimppatilaukset

SnakFinnish Librarythingers

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

verkkokirjakauppakimppatilaukset

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1xmacex
Redigeret: mar 26, 2008, 12:21 pm

Voitinko Pisin Yhdyssana Otsikossa -kilpailun? ;)

Oletteko järjestäneet jotain kimppatilausksia kirjakaupoista netissä, vaikkapa Amazonista? Tai osaisitteko sanoa jonkun muun saitin, jossa suomalaiset löisivät hynttyitään yhteen ja tilaisivat yhdessä. Tuollaiselle organisoitumiselle voisi olla jonkinverran kysyntää muutenkin.

Vaikken yleensä halua hamuta kirjoja, niin nyt olisi yksi mielessä mutta maksuvaihtoehdot ovat hieman vähissä ja postimaksuissakin säästäisi jos tilaisi porukalla.

2tpi.kirjat
mar 26, 2008, 3:51 pm

Postimaksuissa ei Amazonissa kovin paljoa säästä, sillä siellä postikulut ovat kirjoilla 3,99 USD/tilaus + 3,99/kirja. Eli tuon tilauskohtaisen vajaan neljä dollaria siis voisi saada jaettua useamman tilaajan kesken. Muutamankin kirjan tilatessa merkitys yksittäisin kirjan kohdalta on aika yhdentekevä. Ja kun olisi useamman henkilön tilaus, joka helposti muodostuu suureksi, alkaa jo tulliriski olla ihan olemassa oleva asia, ja siitä sitten tulisi +9% kuluja koko tilaukseen.

3xmacex
Redigeret: mar 26, 2008, 10:24 pm

Niinjoo, tullia en tullut ajatelleeksi.

4tuuli
apr 28, 2008, 2:38 pm

Jos tilaa Englannin Amazonilta, ei tarvitse tullista huolehtia (EU:n sisällä kun ollaan). :) Ja muutenkin, Amazonilla kannattaa tarkistaa se "used & new" linkki - sieltä voi saada uuden kirjan pilkkahintaan, vaikka postimaksun joutuukin maksamaan.

Sitten on tietysti adlibris - vähemmän postikuluja kun tilaa Suomesta eikä ulkomailta.

5tpi.kirjat
apr 29, 2008, 2:56 am

Olen muuten lähiviikkoina taas tekemässä Amazon-tilausta.
(Pitäisi tilata loput Hugo-palkintoehdokkaat, kun kerran äänioikeudenkin on itselleen ostanut). Jokin yksittäinen kirjatilaus joltain luottokortittomalta voisi mahtua mukaan. Itse olen Tampereella, posti kulkee tietysti muuallekin, mutta jos kotimaan postimaksuja kirjan hintaan tulee päälle, niin taitavat ihan kotimaisten kirjakauppojen hinnat alkaa olla aika kilpailukykyisiä.

6tpi.kirjat
maj 1, 2008, 5:57 am

Tein jo tilauksen, joten tällä kertaa ei enää mukaan pääse. Tarkistin Hugo-äänestyksen dead-linen, joka olikin jo heinäkuun alussa, ja lukematta on vielä muutama kirja joten kovin pitkään en viitsinyt enää pitkittää tilauksen tekoa. Ja tilauksen arvoksikin tuli sen verran iso, yli 120 USD, että ei siihen samaan olisi juuri muuta enää mahtunut.

7perkele1
mar 23, 2009, 12:37 pm

Tilailen itse nykyisin aika paljon Play.comista, jossa on siis ilmaiset postikulut. Sieltä PlayTradesta löytyy melko usein halvalla hyväkuntoisia kirjoja, suosittelen koittamaan. AdLibriksesta tulee myös tilailtua, mutta usein yli satasella, joten kulut on vaan sen pari euroa.