Onko ideoita kuinka järjestän kirjani alkuperäisen julkaisuajankohdan mukaan

SnakFinnish Librarythingers

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

Onko ideoita kuinka järjestän kirjani alkuperäisen julkaisuajankohdan mukaan

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1KirjaJussi
jan 27, 2017, 5:21 am

Haluaisin listata kirjani alkuperäisen julkaisuajankohdan mukaan, mutta en osaa. Saan kentän näkyviin (custom-kenttä), mutta sitä ei voi järjestää. Luin jotain vanhaa englanninkielistä ketjua aiheesta, ilmeisesti ongelma on siinä että kyseessä on vapaakenttä johon voi syöttää vaikka mitä tekstiä, mutta onkohan tähän tullut jotain parannusta / kiertotietä hoitaa homma? Minulle ei mene jakeluun miksi näissä kirjoissa tuolla painoksella on niin suuri merkitys, olisi hassua jos elokuvien katalogeissa edes mainittaisiin mikä painos on kyseessä.. (vaikka kyllähän esim. Disney-keräilijöille tälläkin on väliä). Nyt kun järjestän kirjani, näkyy esim. Dostojevskin Idiootti olevan vuodelta 2010 ikään kuin haluaisin lukea juuri tuon painoksen...

2vuh
aug 22, 2017, 5:19 pm

Terve. Kirjan tietojen muokkaussivulta voi muuttaa kirjan ilmestymisvuoden jos sen haluaa tehdä, mielestäni sen muokkaaminen on tarpeetonta kun painoksella on nimenomaan väliä. Onhan eri asia omistaa "Idiootti" vuodelta 1929 kuin 2017..

3KirjaJussi
jul 3, 2018, 1:27 am

Kiitos kommentista. Keräilyn / omistamisen kannalta siinä tietysti on eroa, mutta tämmöisen peruslukijan kannalta harvemmin. E-kirjat vielä vähentävät tämän merkitystä. IMDB:ssä oli pitkään mahdollista järjestää vain amerikkalaisen julkaisuajankohdan mukaan, mutta yleisestä painostuksesta lisättiin mahdollisuus järjestää elokuvalistat ilmestymisajankohdan mukaan, mikä minustakin oli ainut oikea tapa. Ymmärrän että ongelmana ovat (varsinkin vanhempien) kirjojen lukuisat editiot, epävarmuus julkaisuajankohdasta, se että kirja on ilmestynyt alun perin pienissä osissa tms. Olisi kuitenkin kiva edes jotenkin saada nämä aikajanalle, mutta pystyn toki elämään ilmankin :-)