Venäjänkieliset kirjat

SnakFinnish Librarythingers

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

Venäjänkieliset kirjat

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1Mintsumie Første besked:
nov 29, 2007, 7:05 am

Olen uusi jäsen LT:ssä ja siksi vasta opettelen toimintoja. En ole löytänyt ohjeita siitä, kuinka lisätään venäjänkielisiä kirjoja luetteloon. Muutama muista kielistä käännetty kirja on merkitty alkuperäisellä nimellä ja suluissa Russian text, joku käännetyllä translitteroidulla nimellä ja suluissa alkuperäinen nimi. Kumpi on parempi? Entä sitten venäläisten kirjailijoiden venäjäksi painetut kirjat? Mistä voi etsiä niiden tietoja (muualta kuin netistä)?

2Anneli
nov 29, 2007, 1:03 pm

En osaa sanoa, mikä on paras tapa. Aika monet kirjastot (mm. HelMet) translitteroivat venäläisten kirjojen tiedot. Translitterointi vaihtelee eri kielissä, joten sinun pitäisi päättää, haluatko suomalaisittain translitteroituja vai esim. englantilaisittain vai onko väliä, jos tulee monenlaisia. Yksi tapa olisi vaihtaa translitteroidun kirjan nimi kyrilliseksi kopioimalla se jostain.

Lähteiden joukossa ei ole vielä venäläisiä kirjastoja. Joissakin kirjastoissa, joissa on Unicode-merkistö käytössä, tallennetaan venäjänkielisiä kirjoja kyrillisillä merkeillä, joten saatat löytää joitakin kirjoja esim. Kongressin kirjastosta tai Elnetistä (Viro) - Elnet ei kyllä juuri nyt ainakaan toimi. Haku kyrillisillä merkeillä ei taida onnistua, mutta jos tiedät ISBN-tunnuksen, niin kokeile hakea sillä. Ilmeisesti mitään vaivatonta tapaa ei ole ennen kuin lähteiden joukkoon tulee venäläisiä kirjastoja.

Jos haluat kokeilla kopioida venäläisten kirjojen tietoja käsin, niin Venäjän kansalliskirjastosta niitä ainakin löytyy:
THE RUSSIAN STATE LIBRARY, ja sieltä voi hakea myös kyrillisillä merkeillä.

3Mintsumie
dec 9, 2007, 11:33 am

Katsoin tuolta linkistä pari kirjaa, mutta sieltä ei tuntunut löytyvän kovin helposti scifiä ja dekkareita, joita minulla on eniten. Täytyy sitten vielä mietiskellä, laitanko venäläisiä kirjoja ollenkaan listalle. Toisaalta haluni on juuri listata kirjat, joita minulla on, ja venäläisiäkin on aika lailla. Nyt jätän tämän mietintämyssyn alle. Kiitos linkistä ja neuvoista.

4Anneli
dec 10, 2007, 12:30 am

Venäläisiä lähteitä on ilmeisesti tulossa, koska LibraryThingiä käännetään myös venäjäksi.

5Mintsumie
dec 10, 2007, 9:23 am

Jaa käännetään? Sehän on hienoa! :D Lisää kirjoja valikoimiin.