hyvä kirjanvaihtosivusto?

SnakFinnish Librarythingers

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

hyvä kirjanvaihtosivusto?

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1Anneli
sep 1, 2007, 4:18 am

Luetteloidessani kirjojani tänne LibraryThingiin huomasin, että minulla on aika monta sellaista kirjaa, joita en välttämättä halua enää omistaa. Osan olen laittanut tai aion laittaa BookCrossingiin, mutta haluaisin kokeilla myös kirjanvaihtoa. Mikä olisi sellainen kirjanvaihtopalvelu, jota suomalaisetkin käyttävät? (Siis jonne kannattaisi laittaa suomenkielisiä kirjoja).

2Pompeia
sep 3, 2007, 3:21 am

Ei ole tietoa tuollaisesta, mutta kerro jos keksit jotain. Minulle tosin on enemmän kertynyt noita englanninkielisiä kirjoja, joista järkevä eroon pääsy on sitäkin hankalampaa kun ei niitä käsittääkseni kannata täältä ulkomaille postittaa... Kirjaston jakelupisteeseen olen vienyt ja sitten divareihin.

Onko tuo BookCrossing -touhu mielestäsi toimivaa? Minulla on aina ollut ilkeä olo kirjan jättämisestä "johonkin" - tulee liiaksi roskaaminen mieleen ja epäilys on että joku siivoaja sen varmaan lopulta pois heittää...

3Anneli
sep 3, 2007, 10:36 am

Tuolla toisessa ryhmässä joku sanoi myönteisiä asioita Bookmoochista, mutta täytynee itse tutustua, miten homma toimii. Ei ole tosiaan järkeä maksaa postimaksua enemmän kuin mitä kirja maksoi.

Minulla on BookCrossingista kokemusta kovin vähän. Tämän kesän lomareissulla "vapautin" ensimmäiset BookCrossing-kirjani erilaisiin paikkoihin, mm. pariin geokätköön Lappiin ja hotellihuoneisiin Oulussa ja Kuopiossa. Minullakin on epäilys, että kirjat voivat joutua hukkaan, mutta tutkitaan nyt ensin ja hutkitaan sitten ;-)

Minun lähikirjastossani ei ole jakelupistettä - täytynee ehdottaa heille sellaisen perustamista.

4tanelit Første besked:
dec 19, 2007, 6:22 pm

Suosittelen BookMoochia lämpimästi. Kirjat vaihtavat omistajaa mukavaan tahtiin ja ihmiset siellä ovat ystävällisiä.

Suomalaisia kirjanvaihtajia siellä on tällä hetkellä vähän yli sata. Suomenkielistä kirjallisuutta sinänsä voisi olla enemmänkin. Parhaiten tekee luonnollisesti kauppansa englanninkielinen kirjallisuus, koska jäseniä on englantia puhuvissa maissa niin paljon.

BookMoochin kirjavaihto perustuu pisteisiin. Ulkomaille lähettäminen tulee usein jopa edullisemmaksi kuin kotimaahan lähettäminen: kotimaahan lähetetystä kirjasta saa yhden pisteen, ulkomaille lähetetystä kolme. Toisaalta kirjan pyytäminen kotimaasta maksaa yhden pisteen, mutta ulkomailta pyytäminen vain kaksi.

Yhdellä ulkomaille lähetetyllä kirjalla saa siis joko kolme Suomessa sijaitsevaa kirjaa tai puolitoista ulkomailla sijaitsevaa kirjaa. Postimaksut ulkomaille eivät tule hirveän kalliiksi, kun käyttää kakkosluokkaa.

Kaksi mainiota esittelyä BookMoochista:
http://bookmooch.com/about/overview
http://bookmooch.com/about/interview

Oma sivuni siellä:
http://bookmooch.com/bio/tanelit

5xmacex
jan 28, 2009, 5:05 pm

Yksi vaihtoehto on Bookabooka, joka on kirjojen vuokranvälityspalvelu, tai oikeammin -organisointipalvelu. Kyseessä on suomalainen projekti joka on tarkoitettu lähinnä kurssikirjojen kierrättämiseen vuokraamalla. On siellä muitakin kirjoja ja kirjoja voi myös ostaa, mutta varsinainen konsepti on siis vuokraustoiminnan organisointi. Kaikki varsinaiset sopimukset ja rahat ja sensemmoiset kulkevat suoraan käyttäjältä käyttäjälle, eivät Bookabookan kautta. Järjestely muistuttaa Kuinomaa.