Pseudonym-problem

SnakSwedish Thing

Bliv bruger af LibraryThing, hvis du vil skrive et indlæg

Pseudonym-problem

Dette emne er markeret som "i hvile"—det seneste indlæg er mere end 90 dage gammel. Du kan vække emnet til live ved at poste et indlæg.

1annaxt
sep 25, 2011, 11:07 am

Det här är inte en typiskt svensk fråga, ber om ursäkt men jag har försökt läsa mig till svaret på engelska och fattar fortfarande inte. Så nu undrar jag här!

Jag har tre böcker av Madeleine Brent, ett namn som i själva verket är en pseudonym för Peter O'Donnell. Jag skulle gärna vilja att det syntes i mitt bibliotek att det är samma författare, att det stod typ "Madeleine Brent (a k a Peter O'Donnell)" eller liknande. Men någon sådan författare finns inte, och på författarsidan för Madeleine Brent står det "pseudonym used by Peter O'Donnell. Because there is more than one author named "Peter O'Donnell" represented on that author page, thank you". Vad betyder det?

Finns det något sätt att åstadkomma det jag vill?

2anglemark
sep 25, 2011, 11:49 am

Du missade några ord i mitten. "A pseudonym used by Peter O'Donnell. Because there is more than one author named "Peter O'Donnell" represented on that author page, this pseudonym should not be combined with "Peter O'Donnell" står det.

Man kan "kombinera" författarnamn, så att alla böcker under olika versioner av författarnamn hamnar på en och samma författarsida. Tittar du på Madeleine Brent's sida så ser du exempelvis att det står: Inkluderar namnen: Madeline Brent, Madelaine Brent, Madeleine Brent, Madeleine Brent, pseud Madeleine Brent, pseud. Madeleine Brent. Alla de stavningsvarianterna har slagits ihop så att alla LibraryThing betraktar dem som en författare: Madeleine Brent.

På samma sätt har namnen Karen Blixen, Isak Dinesen och fler pseudonymer och stavningsvarianter slagits samman till ett namn: Tania Blixen. Men i fallet Madeleine Brent--Peter O'Donnell ska man inte göra detta av den anledningen att det finns två olika författare som heter Peter O'Donnell. De är inte båda två Madeleine Brent.

Om du vill att det ska synas att dina böcker av "Madeleine Brent" är skrivna av Peter O'Donnell, måste du ändra författarnamnet på boksidorna för dina egna exemplar till "Peter O'Donnell".

3annaxt
sep 25, 2011, 1:44 pm

Ja förlåt, jag hade bara klippt&klistrat slarvigt. Men hur som helst, tack för svaret och nu fattar jag. Men alltså! Att det finns en till Peter O'Donnell! Vad är det för en charlatan :)