Real Name
MaSS Library (Maçonniek Studiecentrum Suriname)
About My Library

Leden van de loges De Gouden Driehoek, De Stanfaste en Concordia, die boeken willen lezen, of daarover advies wensen te krijgen, kunnen een mailtje sturen naar de bibliothecaris, te bereiken via maslibsu@gmail.com

Deze bibliotheek is in ontwikkeling. In april 2023 hebben we voor het eerst de rubrieken benoemd welke we willen vullen met boeken, litaratuur.

Het hoofdkantoor van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, waarin tevens gevestigd zijn het Vrijmetselarijmuseum (open van woensdag t/m zondag van 12:00-17:00 uur) en de wereldvermaarde (Kloss-)bibliotheek, bevindt zich sinds oktober 2015 in de Javastraat 2b te Den Haag (telefoon +31703461676).

De catalogus van de bibliotheek (en de museumcollectie), is met uitgebreide zoekmogelijkheden te raadplegen op https://collecties.vrijmetselarijmuseum.nl/search/advanced

Fysieke inzage van de boeken van het CMC is alleen mogelijk na telefonisch afspraak met de archivaris, de heer Blair Kneppers.

Interessante sites voor maçonnieke boekenliefhebbers zijn verder:

http://masoniclibrary.com/

http://www.masonic-library.org/

http://www.phoenixmasonry.org/poems.htm

http://countcagliostrosmasonicelibrary.blog.com/

U kunt ook een kijkje nemen op http://www.delpher.nl/, waar duizenden gescande boeken te vinden, en met een goede zoekfunctie, te doorzoeken zijn.

About Me

MaSS Library is op LibraryThing de naam van het "Maçonniek Studiecentrum Suriname" en staat ten dienste van een drietal loges die samen de Provinciale Grootloge Suriname vormen; allen deel uitmakend van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden.

De drie loges komen bijeen aan de Van Idsingastraat #4 in het voor met name vrijmetselaren zo karakteristieke Loge Complex.

De drie loges zijn:nr. 10: Concordia (1761)

nr. 238: De Stanfaste (1964)

nr. 245: De Gouden Driehoek (1968)


Sted
Paramaribo
Er ved at læse