HjemGrupperSnakMereZeitgeist
På dette site bruger vi cookies til at levere vores ydelser, forbedre performance, til analyseformål, og (hvis brugeren ikke er logget ind) til reklamer. Ved at bruge LibraryThing anerkender du at have læst og forstået vores vilkår og betingelser inklusive vores politik for håndtering af brugeroplysninger. Din brug af dette site og dets ydelser er underlagt disse vilkår og betingelser.
Forfatter foto. Arne Hjeltnes under Bocuse d’Or 2008 i Stavanger. Foto: Jarle Vines

Arne Hjeltnes under Bocuse d’Or 2008 i Stavanger. Foto: Jarle Vines

Arne Hjeltnes

Forfatter af Gutta på tur

MedlemmerAnmeldelserPopularitetVurderingUdvalgt   Begivenheder   
430278,972 (3.5)00

Top members (works)

Brugernes favoriter

Medlemmer: Ingen

Tilføj til favoritter
Ingen arrangementer for tiden. (Tilføj et arrangement)
Du bliver nødt til at logge ind for at redigere data i Almen Viden.
For mere hjælp se Almen Viden hjælpesiden.
Kanonisk navn
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Juridisk navn
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Andre navne
Fødselsdag
Dødsdag
Begravelsessted
Køn
Nationalitet
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Land (til kort)
Fødested
Dødssted
Cause of death
Bopæl
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Uddannelse
Erhverv
Relationer
Organisationer
Priser og hædersbevisninger
Agenter
Kort biografi
Oplysninger fra den engelske Almen Viden Redigér teksten, så den bliver dansk.
Født 9. august 1963 (50 år)
Kristiansand, Norge
Samboer Cathrine Gehrken
Yrke Næringslivsmann, fjernsynsjournalist, forfatter
Parti Høyre
Arne Hjeltnes (født 9. august 1963 i Kristiansand) er en norsk næringslivsmann, TV-personlighet og forfatter som først og fremst er kjent som programleder for Gutta på tur-konseptet med Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi, som ble sendt på TV 2 i årene 1994–2002. Hjeltnes er fra 2008 konsernsjef i det skandinaviske digitale kommunikasjonsselskapet Creuna. Siden 2010 er han medlem av Høyres sentralstyre.
Han er sønn av Jakob og Andi Hjeltnes. På grunn av farens legepraksis har han bodd ni forskjellige steder i Norge, men forbindes oftest med Voss på grunn av dialekten, og regner dette som sitt hjemsted.[1]

I årene 1982–1986 studerte han til siviløkonom, i tillegg til emner innen markedsføring, ved Handelshøyskolen BI, men fullførte ikke. Han har også et studium i bærekraftig forretningsdrift fra University of Cambridge fra 2008/2009. I 1980-årene var han fast leverandør til en diktspalte i studentavisen Inside. Han var markedskonsulent i Sparebankforeningen 1985–1987, deretter tekstforfatter i et reklamebyrå i flere år.

Han ble politisk interessert i tiden rundt Kåre Willochs tiltredelse som statsminister. Hjeltnes ble leder i Voss Unge Høyre, og stiftet tidlig bekjentskap med blant andre Erna Solberg.[2] Våren 2010 kom Hjeltnes tilbake i politikken som landsmøtevalgt medlem av Høyres sentralstyre.

TV-karrieren startet med «Ærlege Arnes» skjulte kamerainnslag i programmet Hotell på NRK i 1990. Han kom inn som promo- og presentasjonssjef i TV 2 fra starten i 1992, og gikk over som programleder på heltid i kanalen i 1994. I en periode var han tilbake i NRK som programleder for Herreavdelingen. Konseptet med Gutta på tur ble sendt på TV 2 i årene 1994–2002. I 2009 var han programleder for dokumentarserien Vår ære og vår makt på NRK.

I 2003 ble han representant for Eksportutvalget for fisk i Hongkong, med virkeområde i Øst-Asia. Etter to år i denne stillingen flyttet han i 2005 til New York som reiselivsutsending for Innovasjon Norge. Hjeltnes var deretter kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest ASA 2006–2008. Fra 2008 er han konsernsjef i det digitale kommunikasjonsselskapet Creuna AS. Hjeltnes har en mindre eierpost i Kagge Forlag AS.

Hjeltnes ble tildelt prisen for beste programleder under Gullruten i 1998 og 2000, Den gyldne fjernkontroll (folkets favoritt) under Gullruten i 1998 samt Kringkastingsprisen for 2003. Hjeltnes har siden 1993 utgitt en rekke bøker.
Bibliografi

Ivar Nimme (2010)
En snømann går i land (2004)
Yst! (2003)
Barn – ingen hindring (2002) (med Cathrine Gehrken)
Mysterier fra fortiden (2001)
Guttas greatest (2001)
Gutta på tur (1999)
Gutta på tur (1997)
Turen går til utlandet (1996)
Når skaldyret vaknar (1995)
Utan mat og drikke (1995)
549 tv-heltar frå Lille Rosin til Harry Klein (1994)
Den sumaren eg fylte diesel (1993, 1998)
Oplysning om flertydighed

Er det dig?

Bliv LibraryThing-forfatter.

Medlemsvurderinger

Gennemsnit: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 2
4 1
4.5
5

Forfatterbilleder (2)

   

(se alle 2 forfatter billeder)

Forbedr oplysningerne om denne forfatter og vedkommendes værker

Sammenlæg/adskil værker

Opsplit forfatter

Arne Hjeltnes er for indeværende opfattet som navnet på "én bestemt forfatter". Hvis et eller flere værker er af en anden forfatter, så fortsæt og opsplit forfatteren.

Inkluderer

Arne Hjeltnes omfatter præcist et 1 navn.

Kombiner med

 

Om | Kontakt | LibraryThing.com | Brugerbetingelser/Håndtering af brugeroplysninger | Hjælp/FAQs | Blog | Butik | APIs | TinyCat | Efterladte biblioteker | Tidlige Anmeldere | Almen Viden | 151,422,632 bøger! | Topbjælke: Altid synlig